• NL
dr. M. (Mark) Tenhagen
Functie
chirurg
Specialisatie
gastro-Intestinale en oncologische chirurgie
Aandachtsgebied
obesitas-chirurgie, kijkoperatie dikke darmkanker, galblaasoperatie
Opleiding
Geneeskunde, Vrije Universiteit Amsterdam (2009); Gastro-intestinaal en oncologisch chirurg, Rode Kruis Ziekenhuis en VU Medisch Centrum Amsterdam (2012-2018); Fellowship bariatrische en gastro-intestinale chirurgie, Rode Kruis Ziekenhuis (2018-heden)
Afdelingen

 

Dr. Tenhagen is sinds juli 2018 werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Chirurgen Noordwest is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

'Tijdens mijn opleiding tot chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en VU Medisch Centrum Amsterdam heb ik mij verdiept in de behandeling van aandoeningen van slokdarm en maag, de dikke darm en de behandeling van overgewicht.

De behandeling van kanker is een ingrijpende gebeurtenis voor patiënten en zijn/haar naasten. Door de toepassing van nieuwe technieken (kijkoperaties) en het regelmatig evalueren van de uitkomsten van ons handelen, kunnen wij patiënten een passende behandeling aanbieden volgens de laatste ontwikkelingen. Hierbij is kwaliteit van leven, van groot belang.

In Beverwijk behandelen wij patiënten met ernstig overgewicht door middel van de ‘gastric bypass’ en ‘gastric sleeve’ operatie. Naast een afname in het gewicht zien we dat obesitas-gerelateerde ziektes (zoals suikerziekte, hoge bloeddruk, slaapapneu of gewrichtsklachten) verbeteren of zelfs geheel genezen. Hierdoor neemt de levensverwachting toe en verbetert de kwaliteit van leven.

Naast mijn werkzaamheden in de directe patiëntenzorg verricht ik ook wetenschappelijk onderzoek binnen de obesitas-chirurgie. Hiermee willen we de kwaliteit van zorg steeds verder verbeteren, waarbij we ook aandacht hebben voor de kwaliteit van leven van de patiënt.

De combinatie van de directe patiëntenzorg, de technische uitdaging van het uitvoeren van (kijk-) operaties en daarmee bijdragen aan een verbetering van de zorg, zijn mijn drijfveren in mijn werkzaamheden als chirurg.'


Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. M. (Mark) Tenhagen