• NL
R. (Rienk) Eshuis
Functie
orthopedisch chirurg
Aandachtsgebied
heup- en knieprotheses en hersteloperaties
Afdelingen

 

Rienk Eshuis is sinds 1  september 2018 werkzaam bij Noordwest Orthopedisch centrum als fellow orthopedie. Hij vertelt wat een fellowship inhoudt en waarom hij ervoor koos om orthopedisch chirurg te worden.

‘Een fellowship binnen de afdeling orthopedie is bedoeld voor orthopedisch chirurgen die  klaar zijn met hun opleiding en zich in een deelgebied willen verder specialiseren. Ik krijg bij Noordwest de kans om mij gedurende een jaar verder te specialiseren op gebied van heup- en knieprothesiologie en hersteloperaties. Ik opereer zelfstandig, bijzondere of grote operaties doe ik onder de supervisie van een ervaren orthopedisch chirurg. Op die manier kan ik me ook deze lastige ingrepen eigen maken.  In het ziekenhuis en op onze afdeling heerst een goede sfeer. Iedereen werkt heel hard, maar er is ook tijd voor ontspanning. Er is geen grote hiërarchie, we zijn echt één groep en iedereen wordt gelijk behandeld. Met elkaar proberen we er iets moois van te maken. Je ziet dat iedereen daar beter van wordt.
Ik werk 2 dagen op de polikliniek en voer 2 dagen operaties uit. Ik zie patiënten op verschillende momenten tijdens het behandeltraject. Dat begint bij een afspraak op de polikliniek. Als besloten wordt dat opereren de beste behandeling is zie ik de patiënt vervolgens op de operatiekamer. Na de operatie gaan we altijd even langs op de verpleegafdeling en 6 weken tot 3 maanden erna komen ze dan weer naar de polikliniek voor een controleafspraak. Als orthopeed heb je vaak te maken met patiënten die nog relatief vitaal zijn. Meestal zijn ze beperkt in hun mobiliteit. Ik vind het erg mooi om te zien dat de kwaliteit van leven na de behandeling vaak enorm vooruit gaat. Patiënten kunnen bijvoorbeeld weer net zo goed lopen en fietsen als voordat ze klachten kregen.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: R. (Rienk) Eshuis