• NL
M. (Martijn) Hommes
Functie
chirurg
Specialisatie
traumachirurgie
Opleiding
Algemene chirurgie, Rotterdam (2005-2011); Fellowship traumachirurgie, Kaapstad, Zuid-Afrika; Proefschrift Universiteit van Leiden (2016)
Afdelingen

 

Dr. Hommes is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Na mijn opleiding tot algemeen chirurg heb ik mij verdiept in de intensive care geneeskunde en een fellowship traumachirurgie gevolgd  in het Groote Schuur Hospitaal in Kaapstad, Zuid Afrika. Hier heb ik ervaring opgedaan in de behandeling van ernstig verwonde patiënten en patiënten met schot- en steekwonden. In 2016 ben ik gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op de behandeling van patiënten met ernstig traumatisch letsel van de borst en buikholte. Daarna heb ik 3 jaar in Zwitserland gewerkt, van 2014 tot 2017, en met name ervaring opgedaan in de behandeling van botbreuken. In 2018 ben ik teruggekeerd naar Nederland en heb ik in het Universitair Medisch Centrum Utrecht gewerkt. Sinds september 2018 werk ik als traumachirurg in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk en Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder.

Tijdens mijn opleiding en mijn buitenlandervaring heb ik gezien hoe patiënten op verschillende wijze goed behandeld kunnen worden. Het leukste van mijn vak vind ik de combinatie van het strategisch denken en technisch uitvoeren van een operatie. Ik ben gespecialiseerd in de traumachirurgie en heb daarbinnen als aandachtsgebied de acute chirurgie. Het acute aspect spreekt mij erg aan, omdat je in deze situaties vooral strategisch moet nadenken en moet inschatten wanneer, hoe en met welk team je een operatie gaat uitvoeren. Ben ik eenmaal met een operatie begonnen, dan ben ik volledig geconcentreerd en gefocust.

Ik heb om 2 redenen gekozen om bij Chirurgen Noordwest te gaan werken, ten eerste de prettige werkomgeving en ten tweede een goed team. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Wetenschappelijk ben ik nu met name actief als reviewer van de European Journal of Trauma & Emergency Surgery.
De tevredenheid van patiënten en de feedback die je krijgt, dat houdt mij scherp en is uiteindelijk waar ik mijn best voor doe en waar ik voor werk. Ik word geïnspireerd door mijn oudere collega’s, die met hart voor de zaak en met een glimlach op hun gezicht hun werk doen. Mijn ambitie is om met het team van Chirurgen Noordwest goede chirurgische zorg te blijven leveren, en de ontwikkelingen in  verbeteringen in binnen- en buitenland goed in de gaten te houden.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M. (Martijn) Hommes