• NL
I. (Irene) Grossmann
Functie
chirurg
Aandachtsgebied
oncologische chirurgie
Opleiding
Medisch Spectrum Twente en UMC Groningen (2004-2010); vervolgopleiding oncologische en gastro-intestinale chirurgie in het Catharina ziekenhuis Eindhoven en Medisch Spectrum Twente (2010-2012); Fellowship Intensive Care in het UMC Groningen (2012-2014)
Afdelingen

 

Dr. Grossman is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Wat mij heeft geïnspireerd om chirurg te worden, is dat ik als chirurg veel moet weten èn praktisch vaardig moet zijn. Het geeft mij enorme voldoening als ik concreet iets kan doen aan een probleem waar een patiënt mee komt. Helemaal als ik dat -letterlijk- met mijn eigen handen kan doen.

Mijn specialisatie is de oncologische (kanker)chirurgie. Ik vind dit een heel boeiend aandachtsgebied, omdat iedere situatie en ieder mens zo anders is. Welke behandeling past nou het beste en wat wil iemand zelf? Het is heel belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Ik vind het erg fijn als dat lukt en patiënten zichtbaar met vertrouwen de behandeling in gaan.

Een ander deel van mijn tijd besteed ik aan de algemene chirurgie. Dat is bijvoorbeeld als patiënten komen met acute buikpijn. Of bij niet-genezende wonden. Onze brede opleiding helpt om patiënten op de juiste plek te krijgen.

Eén van mijn speerpunten is wetenschappelijk onderzoek. Het is natuurlijk belangrijk om voortdurend onze behandelingen te verbeteren. Zelf vind ik het ook erg leuk om mee te kijken over de grenzen van ons eigen vak, wie weet wat daaruit voortkomt!’

Bijzonderheden:

  • Promotie: 'Searching for metastases in colorectal cancer', Rijksuniversiteit Groningen, 2011
  • 2014-2018: Oncologisch chirurg in het universitaire ziekenhuis in Aarhus, Denemarken

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: I. (Irene) Grossmann