• NL
G. (Govert) Brinkhorst
Functie
kinderarts-pulmonoloog
Aandachtsgebied
kinderlongziekten en kinderallergologie
Opleiding
kindergeneeskunde, kinderlongziekten
BIG-nummer
9020287601
Afdelingen

 

'Wat mij blijft aantrekken in de kindergeneeskunde, is het contact met kinderen van alle leeftijden, van 0 tot 18 jaar. Ik vind het bijzonder dat je intensief contact met hun ouders hebt omdat je met hen een behandelteam vormt en de beslissingen neemt. Het is voor mij als kinderarts een uitdaging om de vragen en wensen van zowel ouder als kind te beantwoorden en duidelijkheid te geven.

De kindergeneeskunde is een breed vakgebied. Het is de kunst om het overzicht te behouden. Waarom ik voor de kinderlongziekten heb gekozen? Een verdieping binnen de kinderlongziekten geeft mij extra kennis over ziekten die heel vaak bij kinderen voorkomen. Deze kennis pas ik niet alleen toe binnen mijn eigen groep patiënten. Ook ben ik voor kinderlongziekten de vraagbaak voor mijn collega’s. Deze manier van samenwerking binnen onze poli en kliniek is intensief en erg waardevol. Uiteindelijk strevende kinderartsen naar een nog betere patientenzorg en maatwerk. Ik vind het uitleggen van de behandeling aan het kind en de ouders een belangrijk onderdeel van mijn werk. Het houdt me scherp en stimuleert het actief meedenken over en weer. Diezelfde insteek heb ik als het gaat om kennisoverdracht aan co-assistenten, arts-assistenten en kinderverpleegkundigen. MCA biedt hiervoor als opleidingsziekenhuis veel ruimte. Dat is goed voor de behandeling en het stimuleert tot bij voorbeeld het kinderastma-team MCA met zijn zeer gedreven professionals.
Tot slot voor de toekomst: mijn ambitie voor het vak geneeskunde heb ik overgedragen aan 1 van mijn kinderen. Voor mijn gevoel heb ik dat niet bewust gedaan, waarschijnlijk is deze ambitie op dezelfde manier overgedragen als van mijn vader aan mij.'

Overige activiteiten:
Lid-beroepsgenoot centraal medisch tuchtcollege

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: G. (Govert) Brinkhorst