• NL
R. (Rolinda) de Jong
Functie
CVA-verpleegkundige
Opleiding
Verpleegkundige, Post-HBO neuro-verpleegkundige
BIG-nummer
99909913030
Afdelingen

 

‘Van 2008 tot 2018 ben ik werkzaam geweest op de verpleegafdeling neurologie. In 2018 behaalde ik mijn gespecialiseerde neurologie-opleiding en mocht ik werken op de Brain Care Unit (BCU) van Noordwest. Op de BCU liggen patiënten die extra bewaking en zorg nodig hebben na een beroerte of TIA. Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt en veel geleerd.

Toen in 2020 een baan als CVA-verpleegkundige vrij kwam, wist ik dat die functie nog beter bij mij zou passen. Deze functie sluit namelijk goed aan bij mijn sterke eigenschappen zoals: geduld hebben, een luisterend oor kunnen bieden en adviezen durven geven daar waar nodig is. Als CVA-verpleegkundige begeleid ik patiënten die een beroerte of TIA hebben gehad en hun naaste(n). Na de schrik van een beroerte of TIA kan een moeilijke periode aanbreken of kunnen er nog veel vragen zijn. Als het dagelijks leven van de patiënt is veranderd, bijvoorbeeld door lichamelijke beperkingen of de veranderingen die minder zichtbaar zijn zoals denken en doen, kan dit ook veel impact op het leven van de naaste hebben. Het geeft me veel voldoening om hierin te begeleiden en te adviseren. In Noordwest hebben we hier een nazorgpolikliniek voor. Mocht na het gesprek toch nog een vraag naar boven komen, staat het patiënten of hun naaste(n) vrij om contact met me op te nemen.
Een CVA-verpleegkundige neemt de zorg over en is in de mogelijkheid om 4 keer per jaar thuis langs te komen mocht dat nodig zijn.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: R. (Rolinda) de Jong