• NL
V. (Vera) Rooth
Functie
optometrist/orthoptist
Opleiding
orthoptie/optometrie (Bachelor of science), clinical research coördinator (post-hbo), lifestyle and chronic disorders (Master of science)
Afdelingen

 

'Sinds 2018 ben ik werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep als optometrist en orthoptist. Als optometrist onderzoek ik de gezondheid van het oog op afwijkingen, bijvoorbeeld staar, hoge oogdruk of netvliesafwijkingen. Bij mijn werkzaamheden als orthoptist onderzoek en behandel ik kinderen en volwassenen met klachten over scheelzien, dubbelzien, hoofdpijn, of problemen met het zicht, bijvoorbeeld bij een lui oog en brilafwijkingen.

De afwisseling door het werk als optometrist en orthoptist te combineren, vind ik erg leuk. Zo komen er bij de orthoptie veel kinderen op het spreekuur, waarbij je nooit weet hoe de dag gaat verlopen, maar de kinderen altijd voor vrolijkheid zorgen. Kinderen zijn eerlijk en onbevangen, dat maakt het werk erg leuk. In mijn werk als optometrist werk ik nauw samen met de oogartsen. Op deze manier zie ik een grote diversiteit aan oogproblemen voorbij komen.

Naast patiëntenzorg hou ik mij bezig met het opzetten van protocollen en bewaak ik de kwaliteit op de afdeling. Mijn interesse gaat ook uit naar de wetenschap.
Na mijn opleidingen orthoptie en optometrie, heb ik een research master aan de Vrije Universiteit Amsterdam gevolgd en een aantal jaar gewerkt als clinical research coördinator op de oogheelkunde in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ik ben dan ook actief (betrokken) bij het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.'

Bijzonderheden

  • lid van de Nederlandse Vereniging van Orthoptisten
  • lid van de Optometristen Vereniging Nederland

Publicaties

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: V. (Vera) Rooth