• NL
Y. (Yvonne) Boots-Franke
Functie
technisch oogheelkundig assistent / operatieassistent
Opleiding
Operatieassistent (1998-2001), TOA (2018-2020)
Afdelingen

 

'Ik heb ruim 17 jaar als operatieassistent op de operatiekamers binnen Noordwest locatie Alkmaar gewerkt. Tijdens mijn werk op de operatiekamer assisteerde ik al veel bij de oogheelkundige operaties. Die heb ik altijd heel boeiend gevonden, dat zo’n klein orgaan zulke complexe aandoeningen kan hebben.

Het complete plaatje van zorg heeft mij altijd geprikkeld want hoe gaat het verder met de patiënt? Toen ik een aantal jaar gelden de mogelijkheid kreeg om de opleiding tot technisch oogheelkundig assistent (TOA) te gaan volgen heb ik dat met beide handen aangepakt.

Tijdens mijn werkzaamheden als TOA verricht ik de vooronderzoeken en doe ik de controles na bijvoorbeeld een staaroperatie of een injectie. Ik zorg er voor dat de oogarts de benodigde informatie krijgt die nodig is, voor het bepalen van het behandelplan voor uw oog.

Ik combineer mijn werkzaamheden als TOA samen met die van operatieassistent. Ik werk ook een aantal dagen per week als operatieassistent bij de staaroperaties in Den Helder. Zo kan ik het mooie van 2 beroepen combineren!'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Y. (Yvonne) Boots-Franke