• NL
L. (Laura) Tronci
Functie
casemanager voor patiënten met kanker
Aandachtsgebied
hemato-oncologie
Opleiding
HBO-V duaal en IBD-care
BIG-nummer
19922231530
Afdelingen

 

‘Sinds 2017 ben ik werkzaam als verpleegkundige. Tijdens mijn opleiding ontdekte ik dat mijn interesses hoofdzakelijk op 3 zorggebieden liggen, namelijk; hematologie, maag-, darm- en leverziekten én geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Na een aantal jaar bij de GGZ en het ziekenhuis gewerkt te hebben wilde ik mij graag specialiseren in hemato-oncologie. En sinds 2022 mag ik mijzelf onderdeel noemen van een zeer gedreven en enthousiast team in Noordwest Ziekenhuisgroep. 

In mijn rol als casemanager ben ik eerste aanspreekpunt voor patiënten die onder behandeling zijn van een internist-hematoloog. Patiënten kunnen bij mij terecht voor praktische vragen, advies, ondersteuning en persoonlijke begeleiding gedurende het gehele behandeltraject. Dit kan fysiek op de poli. Maar ook per mail of telefonisch.

Ik vind het belangrijk dat de patiënt betrokken wordt bij het maken van behandelkeuzes, om samen oplossingen te vinden voor problemen en te kijken naar wat wèl kan in plaats van wat niet (meer) kan. Naast lichamelijke ongemakken door de aandoening kunnen patiënten of hun naasten ook te maken krijgen met boosheid, verdriet, onbegrip of andere psychosociale problemen. Vanuit mijn achtergrond in de GGZ ben ik ook goed in staat om, als dit gewenst is, patiënten hierin op een toegankelijke manier te begeleiden.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: L. (Laura) Tronci