• NL
L. (Laura) Tronci
Functie
verpleegkundig consulent
Aandachtsgebied
maag-, darm- en leverziekten, IBD
Opleiding
Verpleegkundige HBO-V duaal
BIG-nummer
19922231530
Afdelingen

 

‘Sinds 2017 ben ik werkzaam als verpleegkundige. Tijdens mijn opleiding ontdekte ik dat mijn interesses hoofdzakelijk op 2 zorggebieden liggen, namelijk; maag,- darm,- leverziekten (MDL) én geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Na een aantal jaar bij de GGZ en het ziekenhuis gewerkt te hebben wilde ik mij graag specialiseren in Inflammatory Bowel Disease (IBD), in het Nederlands: inflammatoire darmziekten. En sinds 2020 mag ik mijzelf onderdeel noemen van een zeer gedreven en enthousiast IBD-team in Noordwest Ziekenhuisgroep. 
 
In mijn rol als verpleegkundig consulent IBD ben ik eerste aanspreekpunt voor patiënten die onder behandeling zijn van een MDL-arts. Patiënten kunnen bij mij terecht voor praktische vragen, advies, ondersteuning en persoonlijke begeleiding gedurende het gehele behandeltraject. Dit kan fysiek op de poli op locatie Alkmaar, Den Helder of Schagen. Maar ook per mail of telefonisch.  
 
Ik vind het belangrijk dat de patiënt betrokken wordt bij het maken van behandelkeuzes, om samen oplossingen te vinden voor problemen en te kijken naar wat wèl kan in plaats van wat niet (meer) kan. 
Naast lichamelijke ongemakken door IBD kunnen patiënten of hun naasten ook te maken krijgen met boosheid, verdriet, onbegrip of andere psychosociale problemen. Vanuit mijn achtergrond in de GGZ ben ik ook goed in staat om, als dit gewenst is, patiënten hierin op een toegankelijke manier te begeleiden.’
 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: L. (Laura) Tronci