• NL
A.J. de Nie
Functie
chirurg
Aandachtsgebied
vaatchirurgie, flebologie, chirurgie bij kinderen, diabetische voet
Opleiding
Kinderchirurgie Sophia kinderziekenhuis Chirurgie, St. Claraziekenhuis en Dijkzicht Ziekenhuis Rotterdam (1990-1996) Vervolgopleiding vaatchirurgie, Academisch Ziekenhuis Utrecht (1996-1998)
BIG-nummer
39022967401
Afdelingen

 

Dr. de Nie is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Na mijn opleiding tot arts heb ik 2 jaar gewerkt op de afdeling kinderchirurgie van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Ik vond het omgaan met kinderen en de chirurgie erg leuk. Ik heb toen gekozen voor de specialisatie chirurgie.

Het chirurgisch vak is een prachtig vak. Ik vind het fijn om menselijkheid en zorg te combineren met logisch nadenken  en technische vaardigheden.

Chirurgie is een heel breed vak. Omdat het onmogelijk is alles goed te weten en te kunnen, hebben we de zorg verdeeld in ‘super specialisaties’.  Ik ben gespecialiseerd in de vaatchirurgie en in chirurgie bij kinderen. Beide ‘super specialisaties’ vragen zorgvuldig precies werk. Dat vind ik plezierig om te doen. Wat ik ook erg mooi vind aan de vaatchirurgie, is het samen met de patiënt beslissen wat het beste is. Soms moeten er grote beslissingen worden genomen. Het is dan heel goed om de mogelijkheden op een rij te zetten en samen met patiënt en familie de beste keuze te maken. Het geeft veel voldoening om samen met patiënten te beoordelen wat voor hen belangrijk is, Bijvoorbeeld iemand van de pijn af te helpen, of een beroerte te voorkomen door een operatie aan een halsslagader.

Naast de directe omgang en zorg voor patiënten vind ik het ook erg stimulerend om kennis over te dragen. In Beverwijk en  in Alkmaar worden co-assistenten opgeleid tot arts en artsen tot chirurg. Het is erg leuk om mee te helpen hen een zo goed mogelijke dokter te laten worden. Het is inspirerend te zien hoe de artsen in opleiding in een paar jaar opgroeien tot goede specialisten. Tegelijkertijd houden ze je goed scherp door onder andere slimme vragen en uitgebreide besprekingen.

Tot slot vind ik het ook heel belangrijk een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de zorg door mee te helpen aan het ontwikkelen van een zo goed en veilig mogelijke zorg in het ziekenhuis. Om deze reden heb ik organisatorische taken op mij genomen om de kwaliteit en veiligheid steeds verder te verbeteren.’
 

Nevenfuncties

 • Voorzitter commissie kwaliteitsvisitatie Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
 • Lid Raad voor Kwaliteit en Veiligheid Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
 • Lid adviescommissie Kwaliteitsvisitatie Orde van Medisch Specialisten
 • Lid commissie Uitkomst van zorg Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie
 • Voorzitter commissie kwaliteit RKZ
 • Voorzitter stuurgroep kwaliteit en patiëntveiligheid RKZ
 • Voorzitter calamiteitencommissie RKZ
 • Lid beoordelingscommissie calamiteiten RKZ

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
 • Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie
 • Nederlandse Vereniging voor Intensive Care
 • Nederlandse Vereniging voor Kinderchirurgie

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: A.J. de Nie