• NL
M. (Marion) Meester-Soonius
Functie
kinder-obstipatieverpleegkundige
Aandachtsgebied
kindergeneeskunde
BIG-nummer
79019388730
Afdelingen

 

'Vanaf 1990 ben ik werkzaam op de kinderafdeling van Noordwest. Van nature ben ik kritisch en streef ik naar optimale zorg voor kind en ouders.

Poep- en plasproblemen bij kinderen komen helaas vaak voor. Op het moment dat een nieuwe kinderarts een andere methode van laxeren toepaste dan ik tot dan toe gewend was, zette ik hier mijn vraagtekens bij. Was dat wel de beste manier voor deze patiëntjes? Deze vraag nam ik mee naar de cursus Evidence Based Practice (EBP), maar ook in de literatuur was hier geen antwoord op te vinden. Mijn interesse in een onderzoek over dit onderwerp was gewekt!

Met de onderzoeksvraag ‘Ernstige obstipatie bij kinderen; laxeren via neussonde of klysma?’ ben ik mijn verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek gestart. Het doel is te onderzoeken hoe we kinderen die met ernstige obstipatie worden opgenomen op de kinderdagbehandeling, zo optimaal mogelijk kunnen behandelen.

Het onderzoek is bijna afgerond. Er is nu al een mooi resultaat bereikt: de zorg voor kinderen met obstipatie is verbeterd, door een Darmzaken Expertise Centrum (DEC) neer te zetten waar ik als (kinder)obstipatieverpleegkundige mijn steentje aan kan bijdragen.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M. (Marion) Meester-Soonius