• NL
I.M. (Inge) Vermeulen
Functie
verpleegkundig specialist
Aandachtsgebied
chronische longziekten
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
1989
Opleiding
HBO-V; MANP-opleiding tot verpleegkundig specialist
BIG-nummer
79019459930
Afdelingen

 

‘Na de middelbare school ben ik verpleegkunde gaan studeren aan de HBO-V Alkmaar. Anderhalf jaar na diplomering, april 1990, ben ik als verpleegkundige op de afdeling longziekten binnen Noordwest komen werken. Daar bleek al snel dat de verpleging van longpatiënten mij op het lijf geschreven is.

Na 8 jaar op de afdeling te hebben gewerkt kreeg ik de mogelijkheid om als COPD-verpleegkundige een onderzoek te begeleiden. In dit onderzoek hebben we  gekeken of de rol van de longarts bij een groep stabiele patiënten overgenomen kan worden door een verpleegkundige. Dit onderzoek liep 2 jaar en na die tijd ben ik verder doorgegaan als specialistisch verpleegkundige longziekten.

Mijn aandachtsgebied is chronische longaandoeningen bijvoorbeeld COPD , astma en mensen met steeds terugkerende longinfecties. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Geen dag is hetzelfde  en er is nog steeds veel te ontwikkelen om  de zorg beter te maken.

In 2013 werd mij aangeboden om de opleiding tot verpleegkundig specialist te volgen. Deze kans heb ik aangepakt en ik mag mij sinds september 2015 verpleegkundig specialist ‘chronische longziekten’ noemen. Inmiddels is in december 2016 de studie ‘van draaideur naar schuifdeur’ gestart. Ik doe dit onderzoek in samenwerking met de huisartsenzorg. In dit onderzoek bekijken we of patiënten die regelmatig met een longaanval worden opgenomen, minder snel weer worden heropgenomen, als zij  begeleiding krijgen van een verpleegkundige in de thuissituatie.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: I.M. (Inge) Vermeulen