• NL
J. (Hans) Blankestijn
Functie
MKA-chirurg, oncoloog, implantoloog
Specialisatie
oncologie
Aandachtsgebied
implantologie, aangezichtschirurgie
Opleiding
Tandheelkunde (1981), Kaakchirurgie (1987), Geneeskunde (1989), Oncologie (2004)
BIG-nummer
39020003801
Afdelingen

 

‘Het gezicht van de mens is zijn eerste visitekaartje. Een afwijking aan het gebit of in de mond zal altijd snel opvallen. No body is perfect in zijn gelaat, maar zal daar bewust of onbewust wel naar streven en afwijkingen van de norm camoufleren, corrigeren, laten corrigeren of behandelen. Daarom is het vak gebied van de mond-, kaak- en aangezichtschirurg zo uitgebreid en een uitdaging.

Niemand wil pijn door een dwarse verstandskies of afgebroken kies. Als het kan wil men een kies of tand lang behouden of vervangen door een implantaat als het niet anders kan.
Een vooruitstaande of sterk terugliggende kin corrigeren door een osteotomie. Een beschadigd gezicht door trauma/ongeval weer herstellen. Tumoren verwijderen met de uitdaging om weer een functioneel acceptabel gelaat te leveren. Maar ook kleine littekens of de effecten van het verouderende gezicht corrigeren. En dat allemaal door de MKA-chirurg in een goed geoutilleerd ziekenhuis als Noordwest Ziekenhuisgroep.

Persoonlijk houd ik me aan de regel elke 7 jaar weer een nieuwe uitdaging in mijn beroep te vinden. Het houdt me jong. Confusius zei ooit: Geef mij werk dat mij past en ik hoef nooit meer te werken.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: J. (Hans) Blankestijn