• NL
dr. ir. K.E.I. (Kirsten) Deurloo
Functie
klinisch fysicus
Aandachtsgebied
radiotherapie
Opleiding
MSc Technische Natuurkunde, Universiteit Twente (1993) PhD Electrotechniek, Universiteit Twente (1999) Klinisch Fysicus Radiotherapie, Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (2005)
Afdelingen

 

'Sinds 2005 ben ik als klinisch fysicus werkzaam op de afdeling radiotherapie van Noordwest Ziekenhuisgroep. De klinisch fysicus is verantwoordelijk voor de fysisch-technische aspecten van de bestraling van kankerpatiënten. Enkele belangrijke onderdelen van de werkzaamheden zijn het verzorgen van de optimale beeldvorming van de patiënt, het waarborgen van de voorgeschreven bestralingsdosis, het optimaliseren van de bestralingsplannen, het garanderen van de correcte uitvoering en aanschaf, acceptatie, beheer en onderhoud van klinisch-fysische apparatuur. Ik werk veel samen met radiotherapeuten en laboranten om de bestraling effectiever te maken; een betere bestraling van de tumor met minder vervelende bijwerkingen. De afwisseling in mijn werkzaamheden en het kunnen meewerken aan de verbetering van patiëntbehandelingen zorgen bij mij voor een blijvende motivatie.'

In het volgende filmpje van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica meer informatie over wat een klinisch fysicus doet:

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. ir. K.E.I. (Kirsten) Deurloo