• NL
M. (Marjolein) van Vianen
Functie
fysiotherapeut
Specialisatie
hartrevalidatie, longrevalidatie
Aandachtsgebied
longziekten, cardiologie, interne geneeskunde, valsyncope, kwetsbare ouderen, stagebegeleiding
Opleiding
Fysiotherapie; COPD en Astma, Hartrevalidatie, Stagebegeleiding, Kwetsbare ouderen, Neurorevalidatie, CVA
Afdelingen

 

‘Voordat ik fysiotherapie ben gaan studeren, heb ik eerst met veel plezier de opleiding verpleegkunde afgerond. Ik ben sinds 2010 werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar. De zorg heeft mij altijd erg getrokken en ik wilde niets liever dan in het ziekenhuis werken. De patiënten, de bedrijvigheid, de afwisseling, het samen werken met andere disciplines, zorg mogen leveren als mensen acuut worden opgenomen. Dat is wat mijn vak zo leuk maakt. 

Al vrij snel ben ik op de longafdeling komen werken, een afdeling waar de patiënten helaas regelmatig worden opgenomen. Juist dat maakt de longafdeling voor mij zo leuk. Ik ken mijn patiënten, zij kennen mij. Een luisterend oor, kleine oefeningen, adviezen en tips kunnen een groot verschil maken. Daarnaast blijft het wonderlijk om te zien hoe snel de patiënten na een operatie weer op de been zijn en hoeveel je voor ze kunt betekenen in die korte tijd.

Regelmatig begeleid ik samen met mijn collega’s de longreactivatiegroep en verschillende hartgroepen. Patiënten die het vaak moeilijk vinden weer in beweging te komen, angst, benauwdheid, slechte conditie spelen hierin een rol. Het geeft ons voldoening om de patiënten hierbij te kunnen helpen en ze uiteindelijk tevreden en “fit” weer te zien gaan.

Ik hoop hier de komende jaren met heel veel plezier te mogen blijven werken.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M. (Marjolein) van Vianen