• NL
W. (Wendy) Burgersdijk
Functie
longarts
Aandachtsgebied
longoncologie, dyspneu, endo-echografie
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2011
Opleiding
Geneeskunde, specialisatie Longgeneeskunde
BIG-nummer
49055587901
Afdelingen

 

‘Wat mijn vak zo bijzonder maakt is dat het veelzijdig en complex is. Kortademigheidsklachten kunnen door veel verschillende aandoeningen worden veroorzaakt en soms door een combinatie van oorzaken. Het zoeken naar de oorzaak is een boeiende klus. Ik zie zowel jonge als oudere patiënten met allerlei achtergronden met aandoeningen die acuut kunnen zijn of juist chronisch. Ik houd van het contact met al die verschillende patiënten en vind het een uitdaging om bij elke patiënt tot de kern van het probleem te komen. En op basis daarvan een individueel behandelplan te maken.

Kortademigheid, hoest  en vermoeidheid zijn klachten die mij raken omdat ze veel impact kunnen hebben op iemands leven. Het geeft veel voldoening om daar iets aan te kunnen doen.
Noordwest is een prachtplek om te werken. Hier worden jonge artsen opgeleid en daarom blijf je scherp en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Het team op de longafdeling, de eerste-hart-long hulp en de hart-long polikliniek is altijd bereid om iets extra’s te doen voor een patiënt.

In de toekomst wil ik de kwaliteit van zorg voor kortademige patiënt verder verbeteren. Dit is een voortdurend proces door veranderingen in kennis en innovatie.‘

Bijzonderheden:

  • dyspneu poli
  • bestuur landelijke sectie COPD
  • COPD ketenzorg

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: W. (Wendy) Burgersdijk