• NL
dr. B.J. Burger
Functie
orthopedisch chirurg
Aandachtsgebied
voet/enkel-, knie-, schouder- en kinderorthopedie, traumatologie
Opleiding
orthopedisch chirurg (opgeleid in: Leids Universitair Medisch Centrum)
BIG-nummer
49020391001
Afdelingen

 

Bart Burger studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en was daar anderhalf jaar werkzaam op de afdeling kindergeneeskunde (Emma Kinder Ziekenhuis). Hij volgde zijn opleiding tot Orthopaedisch chirurg in het Leids Universitair Medisch Centrum (hoofd professor Rozing). Tijdens zijn opleiding deed hij onderzoek naar de vroege opsporing en behandeling heupluxatie en dysplasie bij kinderen (Proefschrift “Conginital Dislocation and Displasia of the hip” 1993 Universiteit van Leiden). Het schoudergewricht was aandachtgebied tijdens zijn opleiding, waar hij tevens opgeleid door Dr L.J.C.D. Mol (Rode Kruis Ziekenhuis Den Haag) en Dr W.J. Willems (Noordwest Ziekenhuisgroep, voorheen MCA) en participeerde hij in het Europese project “2000 Shoulders” (Prof Boileau, Nice en Dr Walch, Lyon) Voor diagnostiek en behandeling van schouderafwijkingen is dit aandachts gebied later bestendigd in het samenwerkingsverband “Schouder Kliniek Alkmaar”. In 1997 vestigt hij zich als orthopaedisch chirurg bij Noordwest Ziekenhuisgroep (voorheen MCA).

Bart is sinds 2005 hoofd opleiding voor orthopedisch chirurgen bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Zijn huidige primaire aandachtsgebieden richten zich op kinderorthopaedie en reuma chirurgie met super specialisatie voet/enkel, knie en schouderchirurgie. In de rol van opleider bestaat er een blijvende brede betrokkenheid met de overige Orthopaedische aandachtsgebieden waarbij begeleiding van de assistenten in opleiding en de communicatie met de patiënt een belangrijke plaats in neemt.

De wetenschappelijke interesse heeft in 2010 geleid tot samenwerking met de Faculteit Bewegings Wetenschappen van de Vrije Universiteit binnen het Centre of Orthopaedic Research Alkmaar (CORAL) waarvan hij initiatiefnemer en mede oprichter is.


1993 - heden Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)
2005 - heden Opleider Noordwest Ziekenhuisgroep orthopaedie P3
2005 - heden Lid opleidingscommissie NOV Nederlandse Orthopaedische Vereniging
2005 - heden Secretaris Regionale Opleidings Groep Orthopaedie NW
2007 - 2014 Secretaris Centrale opleidings commissie Noordwest Ziekenhuisgroep
2007 - heden Bestuurslid werkgroep voet en enkel
2009 - 2013 Voorzitter werkgroep voet en enkel
2010 - 2015 Voorzitter examencommissie / opleidingscommissie NOV
2010 - heden Bestuur Centre of Orthopaedic Research Alkmaar (CORAL)
2013 - 2015 Counsel member European Foot and Ankle Sociëty
2014 - heden NOV bestuurslid: opleiding / concilium
2015 - heden European board orthopaedics and traumatologie

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. B.J. Burger