• NL
W.J. (Winand) Pluymakers
Functie
orthopedisch chirurg
Aandachtsgebied
wervelkolomchirurgie, heuprothesiologie (voorste benadering), traumatologie, arthroscopische behandelingen
Opleiding
orthopedisch chirurg (Noordwest, voorheen MCA)
BIG-nummer
19056567001
Afdelingen

 

'Heup- en rugklachten komen veel voor. Elke patiënt heeft zijn eigen verwachtingen en wensen. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt het meest geschikte behandelplan op te stellen om zo tot een goed resultaat te komen.

Naast een brede interesse in de algemene orthopedie heb ik mij gespecialiseerd in de heup- en wervelkolomprothesiologie. voor de heupprothese heb ik mij de laatste jaren toegelegd op de voorste benadering van de heup (MIA, DAA).
Verder ben ik gespecialiseerd in revisiechirurgie van de heup, voetchirurgie, kniescopie en wervelkolomchirurgie. In de wervelkolomchirurgie heb ik ervaring met de open en minimaal invasieve chirurgie. Door specifieke kennis van zowel de rug als de heup kan ik patiënten snel op het juiste spoor zetten. Het plaatsen van een heupprothese kan soms ook een verlichting betekenen voor de rugklachten. Samen met mijn collega Harm Graat ben ik ook betrokken bij de multidisciplinaire wervelkolomzorg. Samen met revalidatieartsen, anesthesioloog-pijnbestrijders en neurochirurgen stippelen we het beste behandelplan voor de patiënt uit.

In 1993 begon ik aan mijn studie geneeskunde in Antwerpen. In 1994 studeerde ik verder in Nederland aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens mijn studie deed ik mee aan diverse wetenschappelijke onderzoeken en tests. Na afronding van mijn studie deed ik mijn eerste werkervaring op in het Ziekenhuis Amstelveen en Noordwest Ziekenhuisgroep. Mijn vooropleiding chirurgie startte ik in 2005 in het Kennemer Gasthuis onder leiding van dr. H. Brom. Daarna vervolgde ik mijn orthopedische opleiding bij Noordwest en het VU medisch centrum. In 2011 volgde ik een fellowship wervelkolom in het UMC Utrecht onder leiding van prof F.C. Oner.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: W.J. (Winand) Pluymakers