• NL
K. Ruiter
Functie
specialistisch verpleegkundige
Aandachtsgebied
longziekten
Opleiding
Verpleegkunde A (2001); 2e graads docent verpleegkunde (2004)
Afdelingen

 

‘Roken is een verslaving! Ik coach patiënten bij het stoppen met roken. In dit traject van een jaar ga ik samen met de longarts en de patiënten op zoek naar de beste manier die bij ze passen om te stoppen met roken. Daarnaast zie ook patiënten met COPD en andere longziekten, die ik begeleid en instructie geef tijdens hun behandeling. Deze afwisseling en de verschillende fases waarin patiënten zitten van het stop roken traject maakt dat ik een superleuke baan heb!

Ik ben geboren in Amsterdam en na de basisschool verhuisd naar Hoorn. Mijn opleiding wilde ik graag in een andere plaats volgen en koos daarom voor Alkmaar, waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb.

In 1997 ben ik begonnen met de verpleegkundige A-opleiding, in Alkmaar dus. Deze heb ik in 2001 afgerond en ben toen als verpleegkundige op afdeling longziekten bij Noordwest Ziekenhuisgroep gaan werken. In 2002 ben ik begonnen met de opleiding 2de graads docent verpleegkunde in Diemen, welke ik in 2004 heb afgerond. Dit deed ik naast mijn fulltime baan op de afdeling.

In 2006 ben ik op de longafdeling begonnen als praktijkopleider. Inmiddels werkte ik 24 uur per week. Vanaf 2010 werk ik op de polikliniek van het hart-long centrum. Hier heb ik de stop roken poli opgestart. In deze functie werk ik 16 uur per week. Daarnaast werk ik ook nog 8 uur per week ’aan bed’ op de longafdeling.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: K. Ruiter