• NL
J. (Jellien) Veldhuyzen van Zanten
Functie
physician assistant
Aandachtsgebied
klinisch zorgpad COPD
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2012
Opleiding
HBO-Maatschappelijk werk en dienstverlening (1997); HBO-V duaal (2002); Vervolgopleiding pulmonologie Nieuwegein (2004); Master Physician assistant Inholland academy (2015)
Afdelingen

 

‘Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige in het Zaans Medisch Centrum heb ik kennisgemaakt met het specialisme longziekten. Omdat ik dit zo een mooi en breed specialisme vond ben ik daar na mijn diplomeren blijven werken. Een jaar hierna heb ik de vervolgopleiding tot longverpleegkundige afgerond. Deze achtergrond en de behoefte om mij verder te ontwikkelen maakte dat ik in 2012 op zoek ging naar een opleidingsplaats voor de functie van physician assistant longziekten. Een physician assistant is een gezondheidszorgmedewerker op masterniveau en ondersteunt de arts door structureel en zelfstandig medische taken te verrichten. De arts delegeert deze taken aan de physician assistant. Deze plek heb ik gevonden bij Noordwest Ziekenhuisgroep waar ik sinds september 2012 in dienst ben.

Ik werk op de verpleegafdeling longziekten waar ik mij voornamelijk richt op de medische zorg voor COPD-patiënten. Dit houdt in dat ik de dagelijkse visite doe, patiënten uitleg geef en ze naar huis laat gaan als dit medisch gezien verantwoord is. Om patiënten de best mogelijk zorg te geven is het klinisch zorgpad COPD opgezet. Ik houd mij bezig met de verdere ontwikkeling van dit zorgpad waarbij mijn drijfveer is om alle patiënten met een longaanval COPD dezelfde aandacht en kwaliteit van zorg te bieden. COPD-zorg is heel divers en het contact met de patiënten die ik herhaaldelijk terugzie is bijzonder. Elke patiënt gaat weer op zijn of haar eigen wijze om met de beperkingen die deze ziekte met zich mee brengt en ik vind het belangrijk om daar op positieve wijze aan bij te kunnen dragen. Zo hoop ik in de toekomst meer aandacht te kunnen gaan besteden aan Advance Care Planning voor COPD-patiënten. Dit houdt in dat er tijdig met de patiënt, familie en andere belangrijke mensen, beslissingen worden genomen over zijn/haar toekomstige gezondheidszorg, als hij of zij dat niet meer kan. Dit proces informeert de patiënt en geeft hem/haar de regie over de huidige en toekomstige behandeling.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: J. (Jellien) Veldhuyzen van Zanten