• NL
dr. C.L.A. (Stan) Reichert
Functie
cardioloog
Aandachtsgebied
echocardiografie, intensive care, hartrevalidatie
Opleiding
Geneeskunde, Erasmus Universiteit in Rotterdam (1984), Cardiologie, Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam (1990)
Afdelingen

 

?‘Cardiologie is een prachtig vak! In dit vakgebied is alles te beredeneren vanuit de natuurkunde, het is als het ware heel logisch. De vele nieuwe mogelijkheden en technieken in de onderzoeken en behandelingen binnen de cardiologie spreken mij enorm aan. Echter voor mij blijft, bij al deze ‘high-tech’, het verhaal van de patiënt net zo belangrijk. Het contact met de patiënt is altijd leidend om een behandelplan te maken.
We hebben de patiënten heel veel te bieden om tot een betere kwaliteit van leven te komen. Zo kunnen we de hartkleppen vervangen, vernauwingen in de kransslagader dotteren, pacemakers inbrengen en met medicijnen de hartfunctie ondersteunen. 
De hartrevalidatie is een essentieel onderdeel van de cardiologie. Samen met de revalidatieafdeling bieden we hartrevalidatie aan patiënten, zodat zij na een aandoening een nieuwe start kunnen maken.’

Proefschrift
Cardioloog Reichert is in 1991 gepromoveerd tot doctor op het proefschrift ‘Perioperative applications of Transoesophageal Echocardiography’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. C.L.A. (Stan) Reichert