• NL
A. (Angela) Danenberg
Functie
mondhygiënist
Opleiding
Mondzorgkunde
Afdelingen

 

‘Sinds 2010 ben ik als mondhygiënist werkzaam in Noordwest Ziekenhuigroep op de afdeling mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie. Het voelt als een voorrecht om hier te mogen werken, vooral door de diversiteit aan doelgroepen.

Als mondhygiënist werk ik samen met de kaakchirurgen en polikliniekassistenten, maar ook met verschillende (gedifferentieerde) tandartsen en -assistenten van de afdeling bijzondere tandheelkunde. Daarnaast ben ik verbonden aan de kliniek. Dit houdt in dat ik ook regelmatig de verpleegafdeling op ga om opgenomen patiënten mondhygiëne behandelingen of adviezen te geven. Het mooie aan deze werksetting is dat we patiënten samen behandelen: terwijl ik een behandeling uitvoer komt dan bijvoorbeeld de tandarts of de kaakchirurg even een controle uitvoeren. Dit geeft gemak voor de patiënt, maar is tegelijkertijd voor mij ook heel interessant en leerzaam.

Er gaat geen week voorbij zonder iets nieuws te leren en dat houdt mij scherp en gemotiveerd. Mijn hart ligt in het bijzonder bij het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Mijn werk hier combineer ik dan ook met het werken als mondhygiënist bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: A. (Angela) Danenberg