• NL
dr. J.O.J. (Hans-Otto) Peels
Functie
cardioloog
Aandachtsgebied
interventiecardiologie (dotteren)
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
1998
Opleiding
Geneeskunde, Rijksuniversiteit in Utrecht; Cardiologie, St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein
BIG-nummer
19023208601
Afdelingen

 

‘Ik behandel mijn patiënten zoals ik zelf graag behandeld zou willen worden. Belangrijk vind ik respect, eerlijkheid, zonder er al te veel doekjes om te winden en met humor waar het kan.

Na mijn registratie als cardioloog heb ik op diverse plaatsen in Nederland mij verdiept in de interventiecardiologie. Eind 1998 ben ik neergestreken in Alkmaar met als missie het ‘dotteren’ op te zetten voor Noord-Holland Noord. Vanaf 2002 wordt er door 5 interventiecardiologen en een team van gespecialiseerde cathlabmedewerkers volop gedotterd bij Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar.

In 2007 ben ik gepromoveerd met het proefschrift: ‘Practical and Strategic Issues for Off-site Percutaneous Coronary Intervention. Preliminary Results within The Dutch Healthcare System’ aan de RU in Groningen. Dit proefschrift gaat over de weg die we hebben afgelegd om dit doel, dotteren zonder hartchirurgische back-up (zogenoemde off-site PCI), te bereiken.

Naast cardiologie heb ik mij bezig gehouden met bestuurlijke zaken. Van 2009 tot en met 2013 was ik voorzitter van de medische staf en nu ben ik voorzitter van de vakgroep. De rode draad in al mijn activiteiten blijft het vergroten van kwaliteit van zorg voor onze patiënten.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. J.O.J. (Hans-Otto) Peels