• NL
H.J. (Heleen) Peereboom - Klaver
Functie
specialistisch verpleegkundige
Aandachtsgebied
secundaire vaatpreventie bij de cardiologische patiënt
Opleiding
A-verpleegkundige, Centraal Ziekenhuis Alkmaar (1977); CC-opleiding, Noordwest/voormalig MCA (1979); Post HBO Hart- en Vaatverpleegkundige, Hogeschool Utrecht (2011); Zorgpadcoördinator binnen Netwerk Klinische paden KU Leuven/Noordwest Ziekenhuisgroep (2012)
BIG-nummer
59011442430
Afdelingen

 

‘Het aantal patiënten met een hart- en vaatproblemen blijft groeien. Voorkomen en behandelen van (nieuwe) hart- en vaatziekten (vasculaire preventie) is dus van levensbelang. Vlak na een hartinfarct, dotterbehandeling, by-pass, of klepoperatie zit de schrik er meestal goed in. Iedereen is dan gemotiveerd om zijn of haar levensgewoonten rigoureus om te gooien. Maar net als met ‘oud en nieuw’ weten weinig mensen een jaar later nog wat hun goede voornemens waren. Dat is precies het moment waar ik in beeld kom.

Samen met de patiënt kijk ik naar haalbare doelen en moedig ik ze aan deze daadwerkelijk te behalen. De belangrijkste succesfactor in vasculaire preventie is de inzet van de patiënt. Helaas de mens is een gewoontedier en zit vaak vast in bepaalde patronen. Goede voornemens vasthouden en eigen maken is lastig. Samen met de patiënt analyseer ik zijn/haar gedrag en geef bruikbare tips om bewust te worden hiervan. Ik vind het een uitdaging om de patiënt te motiveren en de kwaliteit van zijn/haar leven te verbeteren.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: H.J. (Heleen) Peereboom - Klaver