• NL
E.A. (Liesbeth) Peters
Functie
longarts
Aandachtsgebied
palliatieve zorg en longoncologie
Opleiding
Longarts Rijnland ziekenhuis Leiderdorp en LUMC; kaderopleiding palliatieve zorg AMC
BIG-nummer
49048935701
Afdelingen

 

'Toen ik 7 jaar was, wist ik al dat ik dokter wilde worden. Ik was toen zelf ernstig ziek en wilde ook mensen beter maken net zoals ikzelf beter gemaakt werd.
Na mijn eindexamen werd ik direct ingeloot en ging in Leiden geneeskunde studeren. In het derde jaar was het blok over longziekten aan de beurt. Dit vond ik super interessant! Ik regelde een onderzoeks plek als student op de afdeling longziekten en werd steeds verder gegrepen door het vak.

In 2000 werd ik aangenomen voor de opleiding tot longarts. Gedurende mijn opleiding werd ik me steeds bewuster van het feit dat een hele grote groep patiënten met longziekten niet te genezen zijn, maar dat wij als artsen wel een belangrijke rol kunnen spelen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven. Met name patiënten met longkanker werden vaak zeer intensief behandeld waarbij er niet altijd aandacht voor de kwaliteit van hun leven was. Dit is juist waarom ik ook longkanker patienten graag behandel. Naast de behandeling zijn ook de doelen die iemand nog zou willen bereiken heel belangrijk.

In 2006 begon ik als longarts op locatie Den Helder. In de loop der jaren is er veel veranderd. Toch bleef de aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en kwaliteit van sterven me boeien. Dit was de reden om te beginnen met de kaderopleiding palliatieve zorg in 2011. Nadat ik deze in 2013 had afgerond heb ik me sterk gemaakt om een ziekenhuisbreed palliatief team te starten.'
 

Bijzonderheden: 

  • voorzitter commissie palliatieve zorg
  • hoofd palliatief team
  • lid oncologie commissie (voorheen vice voorzitter)

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: E.A. (Liesbeth) Peters