• NL
A.H.A.M. (Arnoud) van Oijen
Functie
maag-, darm- en leverarts
Specialisatie
maag-, darm- en leverziekten
Aandachtsgebied
ziekten van de maag en slokdarm, eetstoornissen en voedingsproblematiek, leverziekten en klinische patiëntenzorg
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2001
Opleiding
UMC St. Radboud, Nijmegen 1991-1997 (internist), UMC St. Radboud, Nijmegen 1997-2001 (MDL-arts)
Afdelingen

 

'Tijdens mijn opleiding tot algemeen internist maakte ik nader kennis met het specialisme maag-, darm- en leverziekten (MDL) en raakte erdoor geboeid. De mogelijkheid om ziekten niet alleen te behandelen met medicijnen maar juist ook te voorkomen of definitief te genezen door middel van inwendig (endoscopisch) onderzoek maakt het specialisme uniek. Daarom heb ik mij, na mijn afgeronde opleiding tot internist, verder laten opleiden tot MDL-arts. De fantastische snelle nieuwe ontwikkelingen in mijn specialisme volg ik op de voet en bieden aan patiënten de kans om (zonder operatief in te grijpen) weer snel gezond te worden. Daarnaast komt mijn kennis van de interne geneeskunde mij nog elke dag van pas. Patiënten met eet- en voedingsproblematiek hebben mijn bijzondere interesse en worden in nauwe samenwerking met een deskundig team geholpen.

Vanuit de gedachte, dat voorkomen beter is dan genezen, verricht(te) ik tijdens en na mijn opleiding wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van slokdarmkanker, maag en dunne darmzweren. Dat heeft geleid tot nieuwe strategieën in de zorg voor patiënten met een verhoogd risico op deze aandoeningen.

Collega’s, patiënten en medewerkers noemen mij bevlogen en enthousiast in mijn vak, deskundig, technisch handig, maar bovenal empathisch, makkelijk benaderbaar en informeel. Ik beleef veel voldoening aan de contacten met anderen en laat mijn patiënten graag actief meedenken. Deze eigenschappen helpen mij dagelijks in het contact met mijn patiënten, zowel op de polikliniek als op de verpleegafdeling waar ik veel aandacht aan de zorg voor langdurig zieke patiënten besteed. Wederzijds vertrouwen en een goede arts-patiënt relatie hebben altijd aan de basis van een optimale behandeling gelegen en dat is tot op heden niet veranderd!'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: A.H.A.M. (Arnoud) van Oijen