• NL
J. (Janneke) de Valk
Functie
SEH-arts
Opleiding
Geneeskunde Vrije Universiteit Amsterdam; Opleiding tot SEH-arts, Erasmus MC Rotterdam
BIG-nummer
59909311701
Afdelingen

 

'Al tijdens mijn co-schappen kwam ik er achter dat de spoedeisende zaken van elk vakgebied mij het meest aanspraken. Je krijgt te maken met patiënten die in een levensbedreigende situatie verkeren, waarbij je snel moet beslissen wat er moet gebeuren. Daarnaast zie je natuurlijk ook minder acute patiënten, maar je ziet ze van alle vakgebieden, van kindergeneeskunde tot geriatrie.
Het werken in teamverband en de samenwerking met de verschillende specialismen om bij een patiënt tot een gezamenlijk plan te komen geeft mij erg veel voldoening.
Het vakgebied spoedeisende geneeskunde is nog erg jong en daarmee nog volop in ontwikkeling. Zo probeer ik zelf mijn steentje bij te dragen als wetenschapscoördinator van de vakgroep.

Na het afronden van mijn studie geneeskunde heb ik met veel plezier gewerkt als arts-assistent op de spoedeisende hulp van Noordwest Ziekenhuisgroep. Toen er na mijn opleiding in het Erasmus MC een vacature was als SEH-arts in Alkmaar heb ik dan ook meteen gesolliciteerd en werk ik sinds januari 2014 met veel plezier voor Noordwest.'


Publicatie:

  • Self-referred patients at the Emergency Department: patient characteristics, motivations, and willingness to make a copayment. de Valk J, Taal EM, Nijhoff MS, Harms MH, Lieshout EM, Patka P, Rood PP. Int J Emerg Med. 2014 Jul 22;7:30. doi: 10.1186/s12245-014-0030-7. eCollection 2014. Erratum in: Int J Emerg Med. 2015;8:15.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: J. (Janneke) de Valk