• NL
I.M. (Ingrid) Boerema - Zikkenheiner
Functie
researchverpleegkundige
Opleiding
Verpleegkundige inservice-opleiding, Kinder- en Neonatologie IC verpleegkundige, Diabetesverpleegkundige, Researchverpleegkundige
Afdelingen

 

'Sinds 1986 ben ik werkzaam bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Eerst als kinder- en neonatologieverpleegkundige en sinds 2001 op de poliklinieken gynaecologie en interne geneeskunde als researchverpleegkundige. Vanaf 2016 ben ik betrokken bij de wetenschappelijke studies op het gebied van maag-, darm en leverziekten.

Door het doen van wetenschappelijk onderzoek kunnen er nieuwe of verbeterde behandelingen voor ziektes worden ontwikkeld, waar u als patiënt van kunt profiteren. Zonder het doen van wetenschappelijk klinisch onderzoek is er geen vooruitgang in de zorg. Als researchverpleegkundige help ik artsen en patiënten bij het uitvoeren van wetenschappelijk klinisch onderzoek. Zo heb ik de afgelopen jaren mee mogen werken aan onder andere nieuwe medicijnen op het gebied van Diabetes Mellitus II, te hoog cholesterol en hoge bloeddruk.

Beweegredenen die patiënten vaak aangeven om mee te doen aan onze onderzoeken zijn:

  • iets kunnen betekenen voor de wetenschap
  • nieuwsgierig zijn naar het ontwikkelen van een nieuw medicijn, hoe gaat dat in zijn werk?
  • het gevoel hebben dat de zorg beter is, doordat er meer lichamelijke of psychische onderzoeken worden gedaan dan normaal nodig is bij hun ziekte. Bijvoorbeeld meer bloedbepalingen, lichamelijk onderzoek en ook hartfilmpjes (ECG)

Ik vind het hierbij heel belangrijk dat patiënten, die met ons mee willen werken aan een onderzoek, het gevoel hebben dat zij dit samen met hun behandelend team doen. Patiënten zijn geen 'proefkonijnen' en de zorg voor u als patiënt staat altijd voorop.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: I.M. (Ingrid) Boerema - Zikkenheiner