• NL
C.J. Huitenga
Functie
physician assistant
Opleiding
Fysiotherapie Hogeschool van Amsterdam (1994-1997); Master Physician Assistant VDO Hogeschool Arnhem/Nijmegen (2005-2008)
BIG-nummer
19048542381
Afdelingen

 

'Als kind wilde ik als beroep ‘mensen helpen’ en vooral praktisch bezig zijn. Daarom koos ik voor de fysiotherapie. Na jaren in een ziekenhuis te hebben gewerkt op voornamelijk de heelkunde en intensive care waar ik veel traumapatiënten onder behandeling had, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de medische kant. Hierop volgde ik een Masterstudie Physician Assistant (MPA) met aandachtsgebied intensive care. Als physician assistant (PA) werk ik zelfstandig als medische zorgprofessional en kan medische taken overnemen van de medisch specialist.

Sinds 2013 ben ik werkzaam in Noordwest als PA voor het specialisme chirurgie met aandachtsgebied traumachirurgie. Hierin komen mijn persoonlijke interesses en ervaringen samen: acute geneeskunde, (letsel van) het bewegingsapparaat en begeleiding van de patiënt.

Een belangrijke factor bij ‘mensen helpen’ vind ik zelfmanagement: samen waar nodig, zelf wanneer mogelijk. Hierbij staat het zo snel mogelijk starten met revalidatie centraal waarbij we streven naar een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven.

Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse patiëntenvisite op de afdeling traumatologie en zie patiënten terug op de polikliniek voor nacontroles op de gipspolikliniek, traumapolikliniek en wondpolikliniek.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: C.J. Huitenga