• NL
K.A. de Groot
Functie
internist-nefroloog
Specialisatie
nefrologie
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2015
Opleiding
VUmc, Amsterdam
BIG-nummer
79909755301
Afdelingen

 

'In 2006 begon mijn carrière in Noordwest Ziekenhuisgroep. Mijn enthousiasme voor het vakgebied werd bevestigd door de diversiteit aan mensen en ziektebeelden in combinatie met de samenwerking met vele disciplines. Mijn vervolgopleiding heb ik gevolgd in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Alhier werd mijn interesse gewekt door de nierziekten. Twee kleine organen die betrokken zijn in vele processen in het lichaam. Naast het ‘schoonmaken’ van het lichaam, spelen ze ook een belangrijke rol in de kalkhuishouding, aanmaak van rode bloedcellen of het ontstaan van een hoge bloeddruk. In het VUmc heb ik mij daarom gespecialiseerd in de nierziekten, de nefrologie. Een specialisatie in kleine organen, maar juist met als doel een brede kennis te houden die je kunt toepassen binnen de gehele interne geneeskunde.

Mijn uitdaging ligt in het begeleiden van de patiënt om samen de beslissing te maken wat de beste behandeling voor hem/haar is. Hiervoor is uitleg over de ziekte en waarom (soms hele intensieve) behandelingen nodig zijn, van groot belang. Op die manier probeer ik iedereen te motiveren de behandeling goed voort te zetten en de benodigde leefstijlaanpassingen, zoals een zoutarm dieet, te maken.

In mei 2015 heb ik de mogelijkheid gekregen om als internist-nefroloog aan de slag te gaan in het vertrouwde Noordwest. Alhier ben ik werkzaam in de kliniek, op de polikliniek en de dialyseafdeling. Ik heb dus het voorrecht om mij bezig te houden met vele facetten van de interne geneeskunde en nefrologie: hoge bloeddruk, suikerziekte, de diagnostiek en behandeling van nierziekten, de begeleiding van patiënten op de nierfalenpoli en de dialyse en uiteraard de voorbereiding op niertransplantatie. Precies zoals ik had gehoopt en het mij had voorgesteld tijdens mijn opleiding!

Ik heb nu de mogelijkheid om te werken in een team, bij wie een kritische benadering en openheid naar elkaar toe belangrijk is. Op deze manier kunnen we elkaar versterken en maken we de patiëntenzorg steeds beter. Naast de zorg voor de patiënten, kan ik nu zelf bijdragen aan de opleiding van 'jonge dokters'. Zo kan ik de ervaring die ik opdoe tijdens mijn werk met patiënten overdragen aan artsen in opleiding.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: K.A. de Groot