• NL
T.L. (Tamar) de Vries
Functie
fysiotherapeut
Aandachtsgebied
handtherapie, CRPS1, chronische pijn
Opleiding
Bachelor Fysiotherapie Hogeschool van Utrecht, Handtherapie opleiding NPI (2017)
BIG-nummer
49060039504
Afdelingen

 

‘We hebben een fantastische groep handtherapeuten in Noordwest Ziekenhuisgroep. Samen zijn we enorm bevlogen om onze specialiteit, handchirurgie en handtherapie, naar een hoger plan te tillen. We hebben een goede samenwerking met alle specialisten die handpatiënten behandelen, sinds een jaar ook in de polikliniek hand- en polszorg op locatie Alkmaar, en daar zijn we trots op!

Ik vind het een prachtig vak. Er kan zo veel misgaan in een hand met enorme gevolgen  voor iemands persoonlijke leven. Ik vind het heel fijn om iemand te kunnen helpen. Ik ondersteun het beter worden van de hand zelf, maar als handtherapeut kan ik veel betekenen om de impact op iemands leven te doen verminderen.

Naast handtherapie ben ik  gespecialiseerd in de behandeling van chronisch pijn en complex regionaal pijnsyndroom type I (CRPS1). Jaren geleden ben ik tegen een nieuwe behandelmethode aangelopen (PEPT). Hiermee is mijn interesse gewekt voor het functioneel herstel van een arm of been na CRPS1. Dit blijft een boeiend en omstreden onderwerp, waarover ik niet uitgepraat raak. Ik ben zeer gemotiveerd om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Gastles geven over deze onderwerpen maakt ook dat ik mijn passie voor deze specialismen mag uitdragen naar anderen. Ik hoop dit namens Noordwest nog lang te blijven doen.’


Overige activiteiten:

  • gastdocent NPI over CRPS1
  • gastdocent The Hand Academy CRPS1
  • spreker IFSHT wereldcongres hand therapie over instabiele polsklachten (2013)
  • spreker NVHT symposium over het ontwikkelen van het zorgpad handfracturen(november 2016)
  • coördinator zorgpad handfracturen voor volwassenen Noordwest Ziekenhuisgroep (2014-2016)

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: T.L. (Tamar) de Vries