• NL
dr. J. (Jan) van Ramshorst
Functie
cardioloog
Aandachtsgebied
interventiecardiologie, hartfalen
Opleiding
Geneeskunde te Utrecht; Cardiologie, LUMC te Leiden
BIG-nummer
19066646601
Afdelingen

 

‘Cardiologie had al vroeg mijn interesse, door de technische kanten van het vak in combinatie met de belangrijke rol die je voor patiënten kan spelen. Ik ben gepromoveerd op de behandeling van ernstige angina pectoris met lichaamseigen beenmergcellen. Hierna heb ik mijn opleiding gevolgd in het Leids Universitair Medisch Centrum, waar ik veel te maken gehad met de behandeling van complex hartfalen. 
Na mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd tot interventiecardioloog. Als interventiecardioloog verrichten we zowel acute als geplande dotterbehandelingen, en het mooie van beide is dat je met een elegante ingreep een groot resultaat kunt bereiken. Omdat we steeds weer werken met de nieuwste technieken gaat dit nooit vervelen.

Het allermooiste is echter om in het hele proces betrokken te zijn; vanaf het moment dat een patiënt met een verwijzing binnenkomt totdat een ingreep plaatsvindt bij ons op de catheterisatiekamer of elders. Het verrichten van een ingreep is alleen maar zinvol als je weet dat het voor- en natraject goed georganiseerd zijn. Het is daarom geweldig deel uit te maken van een afdeling waar ook preventie, revalidatie en transmurale zorg grote prioriteit hebben. Zelf ben ik betrokken bij Connect Hartfalen, een project dat gericht is op het stroomlijnen van de samenwerking tussen huisartsen en het ziekenhuis voor de best mogelijke zorg voor patiënten met hartfalen.’ 
 

Jan van Ramshorst in Noordwest magazine
In Noordwest magazine (editie 1-2019) vertelt dr. Van Ramshorst over het hart-long centrum. Lees het interview met interventiecardiologen Jan van Ramshorst en Maurits Dirksen.

Bijzonderheden:

  • lid werkgroep Connect Hartfalen: landelijk project voor verbeteren transmurale hartfalenzorg

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. J. (Jan) van Ramshorst