• NL
dr. G.G. (Giel) Koning
Functie
chirurg
Specialisatie
vaatchirurgie, liesbreukchirurgie en niertransplantatiechirurgie
Opleiding
Geneeskunde Radboud Universiteit Nijmegen en University of Oxford, Medical School, Oxford, United Kingdom; Opleiding tot chirurg Radboud UMC Nijmegen en St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg (2007-2012); Vervolgopleiding (CHIVO) vaatchirurgie en niertransplantatiechirurgie Radboud UMC Nijmegen (2012-2014) Europees Examen Vaatchirurgie (FEBVS), Budapest,(2013)
Afdelingen

 

Dr. Koning is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Vaatchirurgie is een uitdagend vak soms letterlijk op het snijvlak van leven of dood. Wat mij aanspreekt is een hoog technisch gehalte bij zieke patiënten en  op technisch gebied is er nog veel ontwikkeling mogelijk in het vak. Het geeft mij voldoening om mensen te zien opknappen nadat zij door ons behandeld zijn. Ik vind het mooi om te zien als een patiënt zijn eigen behandeling niet alleen ondergaat maar ook begrijpt.

Het is mijn ambitie om de komende jaren  als 1 team van chirurgen aan de hoogste standaard van (vaat)chirurgische zorg te blijven voldoen. Door onze kennis verder uit te bouwen, zoals endovasculair in combinatie met ‘old school’ vaatchirurgische ingrepen. Het beste van beide te combineren. Daarnaast wil ik graag bijdragen aan een optimaal onderzoek- en opleidingsklimaat waarin we als team hoge kwaliteit neerzetten voor de patiënt. Samen met al onze directe collega’s binnen Noordwest Ziekenhuisgroep, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en met iedereen die naar ons verwijst.’

Bijzonderheden

  • Vrijwillig service-chirurg HerniaHelp: gratis liesbreukcorrecties voor mensen in derde wereld landen
  • Proefschrift: Anterior Preperitoneal Inguinal Hernia Repair (2013 Radboud Universiteit,Nijmegen)
  • Cochrane Reviewer, Copenhagen Trial Unit, Copenhagen, Denmark

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie (NVvV)
  • Nederlandse Vereniging van Heelkunde (NVvH)
  • European Society for Vascular Surgery (ESVS)
  • European Hernia Society (EHS)
  • Green templeton College, Oxford, UKLaatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. G.G. (Giel) Koning