• NL

Noordwest draagt bij aan een gezonde toekomst!


Noordwest maakt de bewuste keuze om met haar aanbod van voeding bij te dragen aan sneller herstel, gezondheid en weerstand van de patiënt. Én een gezonde bijdrage aan het milieu. Gezond en duurzaam dus. Daarmee sluiten we aan bij gemaakte afspraken in het Nationaal Preventie Akkoord: 'in 2030 is het voedingsaanbod gezond in alle ziekenhuizen'.

Vanaf december 2021 start Noordwest Ziekenhuisgroep op locatie Den Helder daarom een vernieuwd maaltijd/voedingsconcept. Hierin gaan we voor meer vers, lokaal en seizoensgebonden, voornamelijk plantaardig en minder voedselverspilling. En natuurlijk: aansluitend op de wensen en behoeften van de gasten, medewerkers en patiënten, die we met het aanbod een gevoel van thuis willen geven. 

Samenvattend betekent dit een vernieuwd voedingsconcept met de volgende boodschap:

‘Duurzame en gezonde voeding die sneller herstel en weerstand bevordert en bijdraagt aan uw gezondheid: een vers, lokaal, seizoensgebonden en groenterijk aanbod dat aansluit bij uw wensen en voorkeuren.’

Gezond
Gezond betekent dat we vooral kiezen voor producten binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en vooral veel plantaardige en minder dierlijke, hoogbewerkte- of suiker- en zouthoudende producten. Daarnaast is eiwitrijk belangrijk omdat het doorgaans leidt tot sneller herstel en daarmee tot een kortere ligduur. Gezonde voeding leidt bovendien tot minder complicaties bij behandelingen en draagt bij aan je gezondheid en weerstand. 

Meer plantaardig en minder dierlijk
Minder vlees of kaas op de menukaart en juist méér groenten, peulvruchten en noten. We sluiten aan bij de landelijke doelstelling van de overheid van een 60-40 verhouding tussen plantaardige en dierlijke eiwitten. Dit is beter voor het milieu door onder andere minder CO2 uitstoot, maar ook voor het bevorderen van je gezondheid, herstel en weerstand.

Lokaal en seizoensgebonden
We kiezen voor producten van Noord-Hollandse bodem, waarmee we de verbondenheid onderstrepen die wij voelen met onze mooie streek. Hierdoor komen bijvoorbeeld groenten vlak uit de buurt én uit het seizoen en hoeven deze niet over grote afstanden vervoerd te worden. 

Minder voedselverspilling 
We gaan voor minder voedselverspilling door slimme portionering en menu’s op maat.  Dat laatste betekent onder andere dat de patiënt zelf meer regie heeft over wat hij/zij eet of drinkt, wat ook de eetlust bevordert.

Thuisgevoel
Noordwest wil een gevoel van gastvrijheid geven, een gevoel van thuis. We hebben aandacht voor uw als patiënt, bezoeker of medewerker. We luisteren naar uw wensen en behoeften en bieden een mix van herkenbare gerechten en nieuwe smaken.

Tijdens het verblijf in of bezoek aan Noordwest houdt dit in dat er dagelijks 3 menu’s van de chef, 7 eetmomenten en een groot assortiment losse producten wordt aangeboden. Bekijk een aantal voorbeeldmenu’s zoals u deze dit seizoen zou kunnen verwachten. 
 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuw voedingsconcept