• NL
 info

Bij een oriënterend fertiliteitsonderzoek (OFO) onderzoeken we stap voor stap of er een oorzaak te vinden is voor het uitblijven van een zwangerschap na meer dan een jaar regelmatig seksueel contact zonder voorbehoedsmiddelen. 

Kwaliteit van zorg
De zorg rond vruchtbaarheidsproblemen is in ons ziekenhuis goed geregeld. Dat blijkt uit de Monitor Fertiliteitszorg van Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Daarom hebben wij de zogenoemde Pluim voor de vruchtbaarheidszorg ontvangen. Meer informatie over de Monitor Fertiliteitszorg.

Wat kunt u verwachten bij een ortiënterend fertiliteitsonderzoek?
We onderzoeken onder andere:

  • eigenschappen van sperma
  • eisprong
  • eigenschappen van het slijmvlies van de baarmoederhals
  • doorgankelijkheid van de eileiders

Bij circa 35% van de paren worden er geen afwijkingen gevonden tijdens het onderzoek. Dan is de kans op de een spontane zwangerschap afhankelijk van de leeftijd van de vrouw vaak nog vrij goed.

Als alle uitslagen bekend zijn wordt er een prognose (kansberekening voor de kans op een spontane zwangerschap het komende jaar) berekend. De kans die uit deze berekening komt, wordt vergeleken met de kans op zwangerschap met een eventuele behandeling. Als de kans op een spontane zwangerschap groter is, dan de kans dat de zwangerschap zal ontstaan uit een behandeling, wordt er 6 maanden tot een jaar afgewacht.

Houdt u er rekening mee er enige tijd overheen gaat voordat het onderzoek helemaal afgerond is. Lees meer over vruchtbaarheid en wat u zelf kunt doen?

Websites

 Ziektebeelden

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Oriënterend fertiliteitsonderzoek