• NL
 Enter Title

Een ontsteking van het maag-darmslijmvlies, ook wel buikgriep genoemd, komt veel voor bij (jonge) kinderen. De ontsteking wordt meestal veroorzaakt door een virus. Bij een maag-darmslijmvliesontsteking kunnen vooral jonge kinderen snel uitdrogen. Daarom is soms opname in het ziekenhuis nodig.

Wat merkt u van een maag-darmslijmvliesontsteking bij uw kind?
Meestal is er sprake van diarree en braken en wil uw kind niets eten of drinken. Soms klaagt uw kind over pijn in de buik.

Hoe kunt u een maag-darmslijmvliesontsteking bij uw kind voorkomen?
U kunt deze aandoening niet voorkomen. Om te voorkomen dat uw kind uitdroogt, is het belangrijk om uw kind regelmatig te laten drinken. Als dit niet lukt is het verstandig om de huisarts in te schakelen. De huisarts kan uw kind, als het nodig is, naar het ziekenhuis verwijzen. In het ziekenhuis wordt uw kind onderzocht door een kinderarts.

Hoe wordt een maag-darmslijmvliesonsteking bij uw kind behandeld? 
Als er sprake is van uitdroging, wordt bij uw kind het vochttekort weer aangevuld. Als dit niet lukt door het kind te stimuleren, wordt het vocht, meestal Orale rehydratievloeistof (ORS), toegediend via een maag-neussonde in 4 tot 6 uur, zelden via een infuus. Als het vochttekort weer is aangevuld, kan uw kind naar huis met adviezen om thuis verder uit te zieken.

Websites

 Specialismen
 Onderzoeken

Geen onderzoeken gevonden.

 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Maag-darmslijmvliesontsteking bij kinderen