• NL

Naam: Lieneke Fibbe
Leeftijd: 25 jaar
Functie: junior coassistent (student masterfase)
Opleiding: geneeskunde Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
Coassistent bij Noordwest Ziekenhuisgroep gedurende: een jaar


Wat houdt het coassistentschap in?
In dit eerste jaar neem je een kijkje bij alle specialismen in het ziekenhuis. Je loopt 2 tot 6 weken mee op iedere afdeling. Medische handelingen mag je zo’n eerste jaar niet doen, anamneses afnemen bij patiënten en lichamelijke onderzoeken doe je al wel.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?
Geneeskunde is een spannend beroep, ik denk niet dat ik me de eerste 30 jaar zal vervelen. Het ambachtelijke van het vak en de combinatie van praten en doen spreken mij erg aan.

Hoe bevalt je coassistentschap?
Het is heel leuk dat je door het hele ziekenhuis komt en ziet wat de verschillende specialismen allemaal inhouden. Van chirurgie tot psychiatrie en van neurologie tot dermatologie. Ik vind het wel jammer dat je gedurende het eerste jaar geen medische handelingen mag verrichten. Gelukkig gaat de tijd snel.

Hoe vind je het om bij Noordwest Ziekenhuisgroep te werken?
Ik ben hier via een inlotingssysteem van VU terechtgekomen. Mijn eerste keus was Amsterdam omdat ik daar woon, maar ik moet zeggen dat het me hier heel goed bevalt. De communicatie is uitstekend; afdelingen zijn er op voorbereid dat je komt en er is een persoonlijke begeleider.

Wat zijn je toekomstplannen?
Eerder was ik er redelijk van overtuigd dat ik me in neurologie wilde specialiseren, later dacht ik in chirurgie, maar nu weet ik het niet meer. Het is allemaal even interessant. Maar ik weet wel dat mijn voorkeur uitgaat naar een vakgebied waar een goede balans is tussen praten en het verrichten van handelingen.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Junior coassistent