• NL
Gepubliceerd: 20-03-2020, laatst gewijzigd: 24-03-2020

Stefan Kroese nieuwe voorzitter raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep

Het zijn uitzonderlijke tijden om een aankondiging als deze te doen. De raad van toezicht realiseert zich heel goed wat de huidige situatie m.b.t. corona van de organisatie vraagt. Via de raad van bestuur blijven we hiervan goed op de hoogte. We hebben grote waardering voor een ieders inzet en betrokkenheid.

De raad van toezicht van Noordwest Ziekenhuisgroep heeft Stefan Kroese (1973) uit Leiderdorp benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep. Hij volgt Joop Hendriks op die per juni 2020 met pensioen gaat.

Samen met Floor Haak en Jurgen Sernee vormt hij de driehoofdige raad van bestuur. Bert Bruggeman, voorzitter van de raad van toezicht: ‘Met de aanstelling van Stefan halen we een resultaatgerichte verbinder met overtuigingskracht in huis. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke positieve bijdrage gaat leveren aan het realiseren van de ambities van Noordwest Ziekenhuisgroep als topklinisch en regionaal ziekenhuis met hoofdlocaties in Alkmaar en in Den Helder.

Noordwest staat voor een groot aantal uitdagingen waarvan het realiseren van vernieuwbouw van de locatie Alkmaar en gefaseerde verbouw van de locatie Den Helder de meest in het oog springende zijn.

Stefan Kroese studeerde bedrijfskunde en filosofie aan de Rijks Universiteit Groningen. De laatste jaren werkte hij als bestuurder bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis als directeur bedrijfsvoering en was hij tevens lid van de groepsraad (raad van bestuur – co bestuurder) van de Reinier Haga Groep. Daarvoor was hij o.a. werkzaam als manager binnen het Medisch Centrum Haaglanden - Bronovo.

Stefan Kroese: ‘Ik zie er naar uit om bij Noordwest Ziekenhuisgroep letterlijk en figuurlijk te gaan bouwen aan de ziekenhuiszorg van de toekomst!'

Raad van Toezicht

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws