• NL
Gepubliceerd: 06-07-2020, laatst gewijzigd: 06-07-2020

Twee nieuwe bewegingssystemen voor Beweeg je beter!

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft op locatie Alkmaar en locatie Den Helder een nieuw bewegingssysteem in gebruik genomen: de SilverFit 3D. Met de SilverFit worden bewegingsoefeningen in spelvorm aangeboden. Het is mogelijk om alleen of in groepsverband in beweging te komen. Het systeem biedt keuze uit balans-, loop- en zitoefeningen maar ook uit oefeningen die beweging en cognitie combineren. Zoals hoofdrekenen en puzzelen. Het niveau van de spellen kan precies op de patiënt worden afgestemd. Marlou Staal, fysiotherapeut in Alkmaar is erg blij met de komst van het nieuwe systeem. ‘Bewegen is goed voor iedereen. Juist ook voor een patiënt die in het ziekenhuis verblijft. De conditie blijft beter op niveau en het heeft een positief effect op het herstel. Het is dan ook een hele mooie aanvulling op ons beweegprogramma Beweeg je beter!’, zegt Marlou.

Beweeg je beter!
Het beweegprogramma Beweeg je beter! is er binnen Noordwest op gericht om bewegen tijdens een opname onder de aandacht te brengen. Zo zijn er op verschillende verpleegafdelingen beweeghoeken gerealiseerd met onder andere hometrainers en oefengidsen. In sommige beweeghoeken staan zelfs speciale fietsen waarbij de patiënt virtueel wereldwijd verschillende bestemmingen kan bezichtigen. Daarnaast zijn er loop- en themaroutes uitgezet om zo het lopen te stimuleren. Bij opname wordt standaard de folder ‘Beweeg je beter!’ uitgereikt met beweeg- en voedingstips. Kijk voor meer informatie op nwz.nl/beweegjebeter

Vrienden van Noordwest
De bewegingssystemen zijn beschikbaar gesteld door Da Vinci Derivatives B.V. en Duin & Pedroli B.V. via Vrienden van Noordwest. De Vrienden zetten zich in om het verblijf van patiënten binnen Noordwest Ziekenhuisgroep aangenamer te maken en het herstel te bevorderen. Zij realiseren wensprojecten die niet uit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Zo verandert de manier waarop patiënten hun bezoek en verblijf ervaren. En wordt een bijdrage geleverd aan zorginnovaties.

Wil je de Vrienden van Noordwest helpen om nog meer bewegingswensen te realiseren? Neem dan een kijkje op onze website -> www.vriendenvannoordwest.nl. We komen graag met je in contact als (bedrijfs)Vriend of donateur. Ook denken we graag met je mee bij het opzetten van een Vriendenactie.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws