• NL
Gepubliceerd: 05-02-2021, laatst gewijzigd: 05-02-2021

Uitbreiding toestemming

Heeft u aangegeven dat Noordwest uw medische gegevens beschikbaar mag stellen aan behandelaren buiten Noordwest? Dan ontvangt u een mail van het ziekenhuis. Het delen van medische gegevens kan bijvoorbeeld aan uw huisarts of uw medisch specialist in een ander ziekenhuis. Dat is belangrijk. Want de juiste en meest actuele informatie draagt bij aan goede, snelle en veilige zorg. Ook ’s avonds en in het weekend. Het aantal zorgverleners waar wij uw medische gegevens beschikbaar aan kunnen stellen is uitgebreid. Via de mail informeren wij u hierover.  

Uitbreiding zorgverleners
Tot nu toe kon Noordwest uw medische gegevens beschikbaar stellen voor uw (verpleeg)huisarts, de waarnemer van uw huisarts (waaronder de huisartsenpost) en de radiologen van de ziekenhuizen in Beverwijk en Hoorn. Noordwest kan nu aan meer van uw behandelaren gegevens beschikbaar stellen. Hierbij kunt u denken aan zorgverleners werkzaam in de thuiszorg, verloskunde, kraamzorg, fysiotherapie, geestelijke gezondheidszorg, zelfstandige behandelcentra en ziekenhuizen. Zorgverzekeraars zijn wettelijk uitgesloten.  

Goed beveiligde uitwisselingssystemen
Deze uitbreiding voeren wij stapsgewijs in en vindt via goed beveiligde uitwisselingssystemen plaats. Alleen zorgverleners die voldoen aan strenge beveiligingseisen mogen hieraan deelnemen. Meer toelichting en een volledige lijst van type zorgverleners vindt u op nwz.nl/toestemming. Met uw reeds verleende toestemming is de uitbreiding van het aantal zorgverleners automatisch geregeld.

Wilt u uw toestemming intrekken?  
U kunt altijd uw toestemming intrekken. Noordwest stelt dan uw gegevens niet beschikbaar voor het raadplegen door andere zorgverlener buiten Noordwest. Ook niet in noodsituaties. Uitzondering hierop is als u wordt verwezen naar een andere instelling. Uw zorgverlener buiten Noordwest zullen wij dan van de benodigde informatie voorzien om goede vervolgzorg te kunnen borgen. Het is niet mogelijk per zorgverlener een andere keuze te maken. U kunt uw toestemming per direct intrekken in ons patiëntenportaal Mijn Noordwest. U kiest dan in het menu voor Mijn gegevens > Mijn toestemming. Het is ook mogelijk uw toestemming schriftelijk in te trekken. U vindt het benodigde formulier op nwz.nl/toestemming

Meer informatie 
U vindt het antwoord op de meest gestelde vragen op nwz.nl/toestemming. Staat uw vraag daar niet tussen? Neem dan contact op met het servicepunt Mijn Noordwest via 088-085 6789 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur) of stuur een e-mail naar patientenservice@nwz.nl.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws