• NL
Gepubliceerd: 23-06-2021, laatst gewijzigd: 23-06-2021

Mijn Noordwest vergroot zelfregie buikdialysepatiënt

Noordwest introduceert een nieuwe e-healthtoepassing in het patiëntenportaal Mijn Noordwest. Hiermee is het mogelijk om buikdialysepatiënten (pd-patiënten) beter te monitoren. Ook geeft deze toepassing patiënten meer inzicht in hun behandeling, waardoor zij meer regie kunnen hebben over hun behandeling. De gegevens van pd-patiënten in het patiëntportaal zijn gekoppeld aan het elektronisch patiëntendossier (EPD) voor zorgverleners. Initiatiefnemer van deze nieuwe toepassing is Kim Vedder, verpleegkundige specialistische zorg, werkzaam op de dialyseafdeling van ons ziekenhuis.

Eigen regie en monitoren
Met de nieuwe e-healthtool in Mijn Noordwest, leren patiënten bepaalde patronen in hun vochtinname herkennen. Kim Vedder: ‘Als PD-patiënten beter begrijpen hoe het werkt, kunnen ze in overleg met de nefroloog uiteindelijk hun behandelingen zelfstandig gaan bijsturen. Dat geeft een stukje zelfregie, wat vaak een goed gevoel geeft.’ PD-patiënten kunnen hun metingen digitaal invoeren in Mijn Noordwest. Via deze metingen, die zichtbaar zijn in het EPD, controleert de pd-verpleegkundige op afstand of alles goed blijft gaan.

NierstichtingChallenge 
Kim Vedder volgt de opleiding Advanced Health Informatic Practice. Voor de module e-health is zij zich, in overleg met de nefrologen van Noordwest, gaan verdiepen in een toepassing die het voor pd-patiënten mogelijk maakt hun metingen digitaal in te voeren. En waarbij behandelaars deze altijd in het (EPD) kunnen inzien. Kim Vedder heeft haar plan ingediend voor de NierstichtingChallenge en met de toegekende subsidie deze e-healthtoepassing voor pd-patiënten ontwikkeld.

Digitaal gastvrij ziekenhuis
De ontwikkeling van deze e-healthtoepassing is binnen Noordwest onderdeel van het programma ‘Digitaal gastvrij ziekenhuis’. Hiermee zet het ziekenhuis in op een versnelling van de digitale transformatie, die momenteel in het (landelijke) zorglandschap gaande is.

Meer weten, lees dan het volledige artikel

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws