• NL
Gepubliceerd: 29-07-2021, laatst gewijzigd: 29-07-2021

Anneke Sanderse nieuw lid raad van toezicht Noordwest Ziekenhuisgroep

Per 15 juli 2021 is mevrouw Anneke Sanderse benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Anneke Sanderse (1963) is na haar opleiding aan de HBO-V afgestudeerd aan de Erasmus University Rotterdam richting beleid en management gezondheidszorg. Vervolgens is zij in diverse (eindverantwoordelijke) functies werkzaam geweest binnen de gezondheidszorg. Zo was zij onder andere manager en later directeur van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en van december 2015 tot maart 2021 bestuurder van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en omgeving. Ook heeft zij ruime ervaring als toezichthouder.

De raad van toezicht ziet in Anneke Sanderse een verbindend leider met een vriendelijke en doortastende stijl, een sterke organisatiesensitiviteit en een scherp zintuig voor verhoudingen en onderstromen.

Anneke Sanderse is via een openbare wervingsprocedure geworven. Hierbij is de raad van bestuur betrokken geweest. Onderdeel van de benoemingsprocedure voor leden van de raad van toezicht is ook het inwinnen van advies bij de Ondernemingsraad, Cliëntenraad, Verpleegkundige Adviesraad en het bestuur van de Medische Staf. Ook zij hebben positief geadviseerd over de benoeming.

De raad van toezicht kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met Anneke Sanderse en wenst haar veel succes toe.

Bert Bruggeman
voorzitter raad van toezicht

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws