• NL
Gepubliceerd: 11-07-2022, laatst gewijzigd: 11-07-2022

Mijn Noordwest: patiënt downloadt en deelt medisch beeldmateriaal

In het patiëntenportaal Mijn Noordwest staat bij een onderzoek ook het bijbehorende medisch beeldmateriaal. Vanaf dinsdag 21 juni jl. zijn dit niet alleen de beelden van radiologie, maar ook die van andere afdelingen. Nieuw is ook, dat u het medisch beeldmateriaal zelf kunt delen met externe partijen. 

Medisch beeldmateriaal in Mijn Noordwest uitgebreid 
U vindt onder de knop Dossier in Mijn Noordwest uw medisch dossier. Het dossier bestaat uit: 

  1. medische gegevens, zoals o.a. brieven, behandelverslagen, medicijnen, verslag onderzoek. Dit dossier is opgebouwd vanaf 22 juni 2018 
  2. medisch beeldmateriaal. Naast radiologie zijn dit de beelden van o.a. nucleaire geneeskunde, cardiologie, intensive care, kaakchirurgie, OK. De opbouw van dit medisch beeldmateriaal verschilt per afdeling. Een overzicht van afdelingen en per wanneer het beeldmateriaal ongeveer beschikbaar is, vindt u op nwz.nl/mijnnoordwest


Belangrijk
Het kan voorkomen dat niet alle medische gegevens (voor 22 juni 2018) en niet alle medische beelden in uw patiëntenportaal staan (zie overzicht in de vraag/antwoord).   

Informatie voor patiënten 
Op de website nwz.nl/mijnnoordwest leest u een instructie en een vraag/antwoord over het medisch beeldmateriaal

Het delen van medisch beeldmateriaal 
U kunt medisch beeldmateriaal delen met externe partijen 
Vanaf 21 juni kunt u het beschikbare medische beeldmateriaal uit Mijn Noordwest zelf delen met andere externe partijen. Denk hierbij aan een verzekeringsmaatschappij, advocaat, jurist, letselschadeadvocaat, fysiotherapeut, tandarts of een zorgverlener van een ander ziekenhuis. Voorheen kon het delen van medisch beeldmateriaal alleen via het ziekenhuis. 

Second opinion en/of overstap ander ziekenhuis
Heeft u uw medisch beeldmateriaal nodig voor een zorgverlener van een ander ziekenhuis, bijvoorbeeld een second opinion en/of overstap naar een ander ziekenhuis? En uw zorgverlener van Noordwest vraagt dit aan? Dan overlegt de behandelend arts met u of het ziekenhuis het medisch beeldmateriaal deelt of dat u dit zelf kunt doen.   
Vraagt de huisarts de second opinion en/of overstap ander ziekenhuis aan, dan kunt u zelf de beelden delen.  

Beeldmateriaal niet in Mijn Noordwest 
Staat uw medisch beeldmateriaal niet in Mijn Noordwest? Of beschikt u niet over internet of e-mail? Dan blijft natuurlijk de mogelijkheid de medische informatie aan te vragen bij het ziekenhuis, namelijk via de afdeling inzage en afschriften. Voor een aanvraag medisch dossier verwijzen wij u naar de folder Medisch dossier, afschrift en wijziging (website of folderrek ingang ziekenhuis). Daar vindt u ook de folder second opinion en/of overstap ander ziekenhuis.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws