• NL
Gepubliceerd: 03-10-2022, laatst gewijzigd: 27-06-2023

Noordwest radioloog Kees van Dijke wint Opleidingsprijs

Radioloog Dr. C.F. (Kees) van Dijke, opleider radiologie bij Noordwest Ziekenhuisgroep, mag zich een jaar lang ‘beste opleider van Nederland noemen’. Hij kreeg de Opleidingsprijs uitgereikt tijdens het DJS Congres, dat op 1 oktober plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht.

Gezond en veilig opleidingsklimaat
Deelnemers aan het DJS Congres konden tijdens het congres hun stem uitbrengen op de opleider die volgens hen de prijs verdient. Kees van Dijke liet weten verrast te zijn door zijn nominatie en vindt het vooral ‘een ongelooflijke eer’ toen hij hoorde dat de prijs naar hem ging. Zijn artsen in opleiding hadden hem voorgedragen vanwege zijn grote betrokkenheid en inspanningen voor een gezond en veilig opleidingsklimaat.

Maatwerk
‘Kees zorgt ervoor dat we ook echt om 17.00 uur naar huis kunnen en vindt het belangrijk dat we duidelijke afspraken over onze werktijden maken’, aldus een van de artsen in opleiding. Ook biedt hij volgens zijn artsen in opleiding-groep altijd ruimte voor maatwerk, zodat goed wordt gekeken wat iedere arts in opleiding nodig heeft. Daarnaast is hij laagdrempelig bereikbaar en zorgt hij voor een veilige sfeer in de opleidingsgroep. Niet alleen tijdens diensten, maar ook daarbuiten staat hij klaar voor de artsen in opleiding.

Verbeteren kwaliteit opleiding
Naast de titel ‘beste opleider van het jaar’ ontving Van Dijke een geldbedrag van 8.000 euro, bedoeld voor het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding. De andere twee genomineerden, Bas Verhoeven (opleider chirurgie in het Radboudumc) en Arie van Dijk (opleider cardiologie in het Radboudumc) werden tijdens de uitreiking ook in het zonnetje gezet door hun artsen in opleiding met een video over de vraag wat hen een goede opleider maakt.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws