• NL
Gepubliceerd: 21-12-2022, laatst gewijzigd: 21-12-2022

KWF kent grote subsidie toe aan PET tracer-project Noordwest

KWF Kankerbestrijding heeft ruim 43,7 miljoen euro toegekend aan een groot aantal nieuwe studieprojecten verspreid over het hele land. Ook een project van Noordwest Cyclotron B.V. en samenwerkende ziekenhuizen geselecteerd. De subsidie van €686.245,- gaat naar het verder testen en onderzoeken van de nieuwe Fluor-18-Fapi stof die is ontwikkeld om betere PET/CT scans te maken. 

Beter zichtbaar
Met de nieuwe FAPI PET/CT-scan kunnen tumoren op een heel andere manier, en heel gevoelig, worden afgebeeld, ook als ze heel moeilijk te zien zijn op standaard scans. Deze scan maakt niet de kwaadaardige cellen zelf zichtbaar, maar detecteert specifieke cellen in het tumorstroma, het weefsel met normale cellen dat tussen de groeiende tumorcellen zit en de tumor stevigheid geeft en helpt met groeien. 

Testen en onderzoek
Het onderzoek zal worden uitgevoerd in een samenwerkingsverband tussen SOFIE (levering van de tracer), Cyclotron Noordwest B.V., (opwerken van tracer voor de FAPI PET/CT), Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL, project en trial management), Missie Tumor Onbekend (donatie voor eerst scan, input geleverd bij KWF aanvraag), Maastricht University (statistische ondersteuning), DORP (algemene ondersteuning) en een werkgroep van medisch oncologen, radiologen en nucleair geneeskundig specialisten in acht academische en niet-academische ziekenhuizen. 

Bekijk voor meer informatie het nieuwsbericht op de website van KWF Kankerbestrijding.

Vanuit Noordwest zijn we super blij en trots op deze toekenning!

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws