• NL
Gepubliceerd: 24-01-2023, laatst gewijzigd: 25-01-2023

MDL-arts Thijs Grasman heeft duurzame tip om in één klap ongewenste (reclame)post te stoppen

Wist je dat op de hoofdlocaties van Noordwest ruim 100 kilo (ongewenste reclame)drukwerk per maand binnenkomt? Uit het Gupta rapport blijkt dat maar liefst 3% van de totale CO2-voetafdruk in de gezondheidszorg uit papierverwerking komt. Ontzettend zonde, vooral als je je bedenkt dat het ongewenste drukwerk heel vaak ongelezen in de papierbak belandt. 

Wanneer we 80% van dit ongewenste reclamedrukwerk zouden opzeggen, besparen we in één jaar 480 kg CO2 en 480.000 liter water, genoeg om twee flinke tuinzwembaden mee te vullen. Dan zijn de chemicaliën, inkt, plastic folies en CO2 die het kost om het drukwerk te maken en bezorgen nog niet eens meegerekend.

Daar heeft MDL-arts Thijs Grasman iets op bedacht, waardoor het ontzettend gemakkelijk wordt gemaakt om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Stuur onderstaande mail ingevuld naar nl.onekey@iqvia.com

Geachte heer/mevrouw,

In het kader van duurzaamheid zou ik me graag willen afmelden voor alle vormen van papieren reclamedrukwerk zoals dit voor mij ongevraagd in grote hoeveelheden op de mat van het ziekenhuis belandt en ongelezen eindigt in de papierbak.
 
Hartelijke groet,
 
Naam
BIG
Functie
Ziekenhuis
Adres


Het originele bericht van Thijs Grasman vindt u op zijn LinkedIn-profiel.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws