• NL
Gepubliceerd: 18-04-2023, laatst gewijzigd: 18-04-2023

Digitaal meekijkconsult voor huisartsen: nu mogelijk voor specialismen orthopedie en MDL

Huisartsen in onze regio hebben nu de mogelijkheid een digitaal meekijkconsult aan te vragen bij orthopedie en MDL (maag darm lever). Met een meekijkconsult vraagt een huisarts een medisch specialist van Noordwest Ziekenhuisgroep mee te denken over een zorgvraag.

Succesvolle proefperiode
Dit gebeurt digitaal, en dat is nieuw! Er is een succesvolle proefperiode geweest waaraan 10 huisartsenpraktijken hebben meegedaan. Wanneer zij een medisch specialist vroegen mee te kijken, stuurden de huisartsen hun vraag digitaal. Voorheen hadden de huisartsen in 45% van de gevallen meteen doorverwezen en in 55% van de gevallen gebeld met een medisch specialist. Met een meekijkconsult blijft de patiënt onder behandeling bij de huisarts. Het eigen risico wordt dus niet aangesproken. Voor de patiënt is het geruststellend dat er een medisch specialist advies heeft gegeven over het vervolg van de behandeling. Natuurlijk kan een patiënt op basis van dat advies alsnog worden verwezen. 

Met het meekijkconsult leveren we een bijdrage aan het toegankelijk houden van de zorg. Later dit jaar volgen ook andere specialismen. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws