• NL
Gepubliceerd: 01-05-2023, laatst gewijzigd: 01-05-2023

Hulp en ondersteuning bij digitale zorgzaken

Digitale ontwikkelingen in de zorg gaan snel en kunnen ingewikkeld zijn voor patiënten. Noordwest Ziekenhuisgroep, huisartsenorganisatie HONK en HKN, KopGroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard zijn een samenwerking aangegaan om patiënten hierbij te helpen. 

Ondersteuning digitale zorg
Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via smartphone, tablet of computer. Handig, want het kost minder tijd en moeite én patiënten hebben altijd en overal toegang tot hun medische gegevens of van diegene waarvoor gezorgd wordt.
Maar wat als het onduidelijk is hoe dit werkt.

Aanbod bibliotheken digitale vaardigheden
KopGroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard organiseren regelmatig cursussen en inloopspreekuren voor ondersteuning en hulp bij digitale zaken. Denk aan het gebruik van DigiD (aanvragen en/of inloggen), het zoeken naar betrouwbare informatie op het internet en het gebruik van patiëntenportalen van ziekenhuis en huisarts. Ook is er een gratis lesprogramma Digivitaler. Patiënten leren zelf gezondheidszaken te regelen via internet. Kijk voor meer informatie op www.bknw.nl of www.kopgroepbibliotheken.nl

Samenwerking
Noordwest Ziekenhuisgroep, huisartsenorganisaties HONK en HKN, KopGroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard hebben samen verschillende communicatiematerialen ontwikkeld over de ondersteuning bij digitale zorg. Zo kunnen zorgverleners van het ziekenhuis en huisartsen, de patiënten hier makkelijk op attent maken.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws