• NL
Gepubliceerd: 15-09-2023, laatst gewijzigd: 15-09-2023

Noordwest sluit overeenkomst met Siemens Healthineers voor levering nieuwe apparatuur

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft vandaag een overeenkomst getekend met Siemens Healthineers voor de levering van meerdere hoogwaardige en ‘state of the art’ medische apparatuur voor medische beeldvorming. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld meerdere CT-scanners, röntgen apparatuur voor de traumakamers, C-Bogen, mobielen röntgen apparatuur en een PET-CT. De medische apparatuur komt straks in zowel de nieuwbouw als in het bestaande ziekenhuis. Hiermee kan Noordwest nog betere zorg leveren aan haar patiënten.

Topklinisch en high-tech
Enkele systemen die zijn ingekocht zijn zeer uniek. Zo is er de Naeotom Alpha photon-counting CT scan. Van dit apparaat zijn er slechts een paar operationeel in Nederland. Photon-counting is een heel nieuwe technologie voor CT; de beelden laten details zien die eerder niet mogelijk waren. Dat betekent nog betere diagnoses voor onze patiënten. Ook is er aanzienlijk minder röntgenstraling en contrastmiddel nodig. Minder bestraling en betere beelden levert veel voordelen op voor onze patiënten.

Een ander uniek apparaat is de De Multitom Rax. Deze zal op de traumakamer komen te staan. Het gaat hierbij om een gerobotiseerd röntgensysteem dat om de patiënt heen kan draaien om van alle kanten opnames te maken. Patiënten hoeven voor specifieke opnames niet meer gepositioneerd te worden. 

Samenwerking
Paul Riswick, Algemeen directeur Siemens Healthineers: ‘Met Noordwest Ziekenhuisgroep hebben we al jarenlang een uitgebreide samenwerking! We zijn trots de relatie te bestendigen en verder uit te bouwen waarmee we samen blijven bouwen aan toekomstbestendige zorg.’

Toekomstbestendige zorg
Stefan Kroese, voorzitter van de raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep is blij met deze samenwerking: ’Met deze investering in nieuwe apparatuur en technologie kunnen we nog betere zorg leveren aan onze patiënten, zowel op onze huidige afdelingen als straks in de nieuwbouw. Dit sluit naadloos aan op onze missie als topklinisch ziekenhuis: ‘Zorg voor elkaar’.’ 

Vervolg
Na het ondertekenen van het contract wordt er binnen Noordwest gekeken wanneer deze apparatuur operationeel kan zijn. Hiervoor dienen aanpassingen te worden gemaakt in de bestaande locaties.   

Foto: vlnr: Paul Riswick (Algemeen directeur Siemens Healthineers), Stefan Kroese (voorzitter van de raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep) en Bianca van Adrichem (Financieel directeur Siemens Healthineers) hebben vandaag de overeenkomst getekend.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws