• NL
Gepubliceerd: 22-09-2023, laatst gewijzigd: 22-09-2023

Verklaring van Noordwest over de bloemen

Het artikel in het NHD van 19 september jongstleden over de bloemen binnen Noordwest heeft veel reacties opgeroepen. Zowel voorstanders als tegenstanders hebben zich via verschillende kanalen gemeld in verband met onze proef met duurzame kunstbloemen.

We hadden de intensiteit van deze reacties niet verwacht. Noordwest is een ziekenhuis voor iedereen, en we hechten veel waarde aan de signalen die we uit de samenleving ontvangen. De aanpak met kunstbloemen passen we aan. We begrijpen dat bloemen een belangrijke rol kunnen spelen voor onze patiënten, daarom blijven echte bloemen van harte welkom in ons ziekenhuis.

Desalniettemin willen we onderzoeken of bezoekers interesse hebben in duurzame kunstbloemen. Het belangrijkste is dat mensen zelf kunnen kiezen tussen echte bloemen en kunstbloemen. Ongeacht de uitkomst van de pilot zullen echte bloemen nog steeds welkom en beschikbaar zijn in ons ziekenhuis, zowel nu als in de toekomst.

Daarnaast blijven we ons onverminderd inzetten voor duurzaamheid, omdat we ervan overtuigd zijn dat Noordwest ook op dit gebied een verantwoordelijkheid heeft.

Tot slot willen we alle mensen bedanken voor hun betrokkenheid. Dit doet ons goed, ook al hadden sommige reacties wat vriendelijker gekund. We willen met name degenen bedanken die de afgelopen dagen daadwerkelijk echte bloemen naar ons hebben gestuurd. We hebben ze een mooie plek gegeven in ons ziekenhuis.

    

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws